Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Peking: SAD-u se svuda priviđaju neprijatelji, istovremeno baveći se špijunažom u globalnim razmerama

Peking: SAD-u se svuda priviđaju neprijatelji, istovremeno baveći se špijunažom u globalnim razmerama
28.07.2020. god.


Kineske vlasti imaju „realne dokaze“ da se Sjedinjene Američke Države bave špijunažom u globalnim razmerama, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine, Vang Venbin.

„Kako bi oklevetala Kinu i izvršila na nju pritisak, američka policija se poziva na probleme ‘mešanja Kine i kineske špijunaže’“, rekao je on, komentarišući medijski materijal o „vrbovanju“ građanina Singapura od strane kineskih službi „u cilju prikupljanja informacija u Sjedinjenim Američkim Državama“.


On je istakao da postoje dokazi da se Amerika bavi špijunažom.


„Njima se svuda priviđaju neprijatelji. SAD se istovremeno bave špijunažom u globalnim razmerama. Amerikanci prate čak i svoje saveznike. Postoje realni provereni dokazi toga“, dodao je on.


Prema njegovim rečima diplomate, Vašington bi trebalo da prestane da se fokusira na „špijunsku tematiku“, pokušavajući time da pokvari imidž Kine.


  • Izvor
  • Tanjug
  • russian.news.cn/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jerevan je pozvao Tursku da se ne meša u tekuća neprijateljstva oko sporne regije Nagorno-Karabah, upozoravajući da bi se sukob mogao preliti preko regionalnih granica. Ankara je ranije obećala...


Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je svog francuskog kolegu Emmanuela Makrona nezrelim političarom, saošptila je njegov portparol Natalia Eismont. Ovako je beloruski lider regovao na izjavu Makrona, koj

 Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, na Krstovdan, sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u crkvi posvećenoj Časnom krstu Gospodnjem u Kosiću kod Danilovgrada.


Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) saopštila je, povodom eskalacije u regionu Nagorno-Karabaha, da konflikt treba rešavati isključivo mirni putem.

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao samoproglašeno Kosovo. "Proce


Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mora da napusti tu funkciju. „O


Ostale novosti iz rubrike »