Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Nova knjiga istoričara Dejana Ristića

Nova knjiga istoričara Dejana Ristića
21.07.2020. god.

 Nakon velikog uspeha knjige istoričara Dejana Ristića pod naslovom ,,Mitovi srpske istorije'' koja je za manje od godinu dana objavljena u tiražu od bezmalo deset hiljada primeraka, doživevši predstavljanja u više od trideset gradova i nekoliko država, kao i u više od stotinu srbskih i inostranih medija, pred čitaocima se nalazi njen nastavak pod nazivom ,,Zablude srpske istorije''.

 
Zaslugu za nastanak ove knjige ima izuzetno veliki broj čitalaca koji su inicirali i podržali autora u istraživačkom radu čiji je rezultat knjiga koja iz ugla istorijske nauke analizira neke od najznačajnijih mitova, nepoznanica i istorijskih zabluda naše mnogovekovne, burne, slavne i velike nacionalne istorije. 
 
 
Da li postoji ,,srbski, odnosno kalendar Svetog Save I''?
 
Da li još uvek mislite da je hrabri Miloš Obilić rasporio turskog emira Murata I na Kosovu polju? 
 
Koliko istina ima u tvrdnji da je prvi srbski car ujedno i jedini nemanjićki vladar bez oreola? 
 
Da li je najveći srbski osvajač, car Stefan Dušan IV Silni, zaista usmrtio svog oca? 
 
 
Sličnih pitanja, nedoumica, nepoznanica ili verovanja ima na pretek.
Istoričar Dejan Ristić, prvom i veoma popularnom knjigom pod naslovom ,,Mitovi srpske istorije" naučnim dokazima razvejao je neke od naših najznačajnijih mitova i vratio nas bistrim i istinitim izvorištima nauke.
 
Ovom knjigom, sazdanom na naučnim saznanjima i otkrićima, u 20 poglavlja ide još dalje, dublje i ubedljivije sa ciljem da naše istorijske zablude i nepoznanice iznese pred nas. 
 
Istorijske nepoznanice i zablude, kao i pseudoistorijske tvrdnje neumitno se povlače pred neumoljivim naučnim istinama i činjenicama. 
 
U stvaranju mitomanskih priča, izmišljotina i falsifikovanja prošlosti otišlo se predaleko. Krivotvori se naša slavna istorija i time se urušava i negira identitet nacije i ugrožava njen opstanak.
Ovi uzbudljivi i autentični istorijski eseji predstavljaju rezultat obaveze nauke i istraživača da se veličanstvena viševekovna istorija srbskog naroda rastereti i oslobodi teškog tereta mitomanije i istorijskih zabluda.
 
Autor svih ilustracija u ovoj knjizi je, kao i u slučaju ,,Mitova srpske istorije'', jedan od najistaknutijih srbskih grafičara mlađe generacije dr Nikola Radosavljević.
 
M. H. 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jerevan je pozvao Tursku da se ne meša u tekuća neprijateljstva oko sporne regije Nagorno-Karabah, upozoravajući da bi se sukob mogao preliti preko regionalnih granica. Ankara je ranije obećala...


Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je svog francuskog kolegu Emmanuela Makrona nezrelim političarom, saošptila je njegov portparol Natalia Eismont. Ovako je beloruski lider regovao na izjavu Makrona, koj

 Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, na Krstovdan, sa sveštenstvom Svetu službu Božiju u crkvi posvećenoj Časnom krstu Gospodnjem u Kosiću kod Danilovgrada.


Organizacija Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) saopštila je, povodom eskalacije u regionu Nagorno-Karabaha, da konflikt treba rešavati isključivo mirni putem.

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao samoproglašeno Kosovo. "Proce


Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko mora da napusti tu funkciju. „O


Ostale novosti iz rubrike »