Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

EU: Cilj nastavka dijaloga sveobuhvatni pravno obavezujući dogovor između Srbije i Kosova

EU: Cilj nastavka dijaloga sveobuhvatni pravno obavezujući dogovor između Srbije i Kosova
09.07.2020. god.


Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je da EU od sastanaka 12. jula u Briselu "očekuje da to bude nastavak procesa dijaloga Beograd i Prištine", ali da "nema očivanja da će doći do nekog presudno važnog dogovora".


„Ovo neće biti jedan od događaja koji će rezultirati nekim presudnim dogovorom. Ovo je nastavak dijaloga i procesa kome je cilj rad na sveobuhvatnom pravno obavezujućem dogovoru između Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa“, rekao je Stano.

"Status kvo koji podrazumeva blokadu dijaloga nije održiv i dobro je što postoji dogovor obe strane da dođu u Brisel i nastave razgovore“, naveo je Stano.

Upitan da li će EU kao posrednik u dijalogu uticati na mogućne teme razgovora i konkretno odbacivanje mogućnosti promene granica kao dela mogućeg rešenja, Stano je odgovorio da je EU tu da „olakša dijalog, a ne da nameće svoje stavove“.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Vitvickiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Danski apelacioni organ za energetiku nije primio žalbu na odluku Energetske agencije, kojom je odobreno da kompanija „Severni tok 2“ AG koristi usidrena plovila tokom izgradnje gasovoda „Severni tok...


  U Rusiji ima četrdesetak zatvorenih gradova i otprilike 1,5 miliona stanovnika koji u njima žive daleko od očiju javnosti. Zatvoreni gradovi su deo sovjetskog nasleđa Rusije. SSSR se nadmetao sa...

Iz izjave Živadina Jovanovića, predsednika Beoforuma, za dnevni list „Politika“, 03. 08. 2020.


Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da se svet suočava sa „generacijskom katastrofom“ zbog zatvaranja škole usled globalne pandemije virusa korona.


Sirijska PVO presrela je „neprijateljske“ mete iznad prestonice zemlje, prenela je sirijska SANA. Saopšten


Ostale novosti iz rubrike »