Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Šef Pentagona kaže da do sada nema nikakvih dokaza koji bi potkrepili priču o „ruskoj zaveri“

RT: Šef Pentagona kaže da do sada nema nikakvih dokaza koji bi potkrepili priču o „ruskoj zaveri“
02.07.2020. god.


Američki ministar odbrane je rekao da, iako Pentagon sve pretnje američkim snagama shvata "vrlo ozbiljno", da za sada nema dokaza za stalno promenljivu priču da je Rusija davala nagrade za ubistva američkih vojnika.

Američki ministar odbrane Mark Esper je rekao da se bezbednost američkog vojnog osoblja stalno provera, uključujući i u Avganistanu, te da je to visoki prioritet.

„Želim da uverim sve naše službenike da Ministarstvo vrlo ozbiljno shvata sve potencijalne pretnje američkom vojnom osoblju“, rekao je Esper.

Esper je napomenuo da iako on i drugi u američkoj vojnoj komandi nastoje da osiguraju "najbolje obaveštajne podatke", te da oružje i oprema budu dostupne snagama na terenu, kao i da trenutno nema "nikakvih potkrepljujućih dokaza ili potvrda o nedavnim navodima o malignim aktivnostima ruske strane protiv američkih snaga u Avganistanu".

Tvrdnje o navodnoj ruskoj zaveri za ubistva američkih vojnika, koju je Njujork tajms prvobitno objavio prošlog petka, kasnije su preneli glavni mediji, bez ikakvog skepticizma - navodno zloslutni pakt između Rusije i elemenata povezanih sa talibanima, kao i kriminalaca. Uglavnom zasnovana na razgovorima sa anonimnim zvaničnicima, u priči se u početku tvrdilo da je američki predsednik Donald Tramp obavešten o navodnoj zaveri negde krajem marta i da nije učinio ništa u znak odmazde. Iako je priča odmah odbačena od strane Moskve kao glupost, čiji je cilj bio da se zaustavi američko vojno povlačenje iz Avganistana, što je poslužilo kao još jedan "dokaz" Trampovih  veza s Kremljem - ovaj put na trošak članova američke službe.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Jonathan Ernst / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Jelena Žarić Kovačević, najaktivnija poslanica sa Juga Srbije u prethodnom sazivu Parlamenta, i naredne četiri godine će predstavlja


Modularna automatska puška M19 6,5/7,62 mm, koju je razvila i proizvodi “Zastava oružje”, nova je puška u naoružanju Vojske Srbije. Reč je o najsavremenijem oružju koje je prilagodljivo za...


Član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič izjavio je da mržnja Poljaka prema Rusiji potiče od njihovog mentaliteta.

Ukrajinska vojska minira javne puteve i raspoređuje vojnu tehniku u naseljima u Donbasu, izjavio je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.


Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će država u petak 7. avgusta isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta...


Ostale novosti iz rubrike »