BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Šef Pentagona kaže da do sada nema nikakvih dokaza koji bi potkrepili priču o „ruskoj zaveri“

RT: Šef Pentagona kaže da do sada nema nikakvih dokaza koji bi potkrepili priču o „ruskoj zaveri“
02.07.2020. god.


Američki ministar odbrane je rekao da, iako Pentagon sve pretnje američkim snagama shvata "vrlo ozbiljno", da za sada nema dokaza za stalno promenljivu priču da je Rusija davala nagrade za ubistva američkih vojnika.

Američki ministar odbrane Mark Esper je rekao da se bezbednost američkog vojnog osoblja stalno provera, uključujući i u Avganistanu, te da je to visoki prioritet.

„Želim da uverim sve naše službenike da Ministarstvo vrlo ozbiljno shvata sve potencijalne pretnje američkom vojnom osoblju“, rekao je Esper.

Esper je napomenuo da iako on i drugi u američkoj vojnoj komandi nastoje da osiguraju "najbolje obaveštajne podatke", te da oružje i oprema budu dostupne snagama na terenu, kao i da trenutno nema "nikakvih potkrepljujućih dokaza ili potvrda o nedavnim navodima o malignim aktivnostima ruske strane protiv američkih snaga u Avganistanu".

Tvrdnje o navodnoj ruskoj zaveri za ubistva američkih vojnika, koju je Njujork tajms prvobitno objavio prošlog petka, kasnije su preneli glavni mediji, bez ikakvog skepticizma - navodno zloslutni pakt između Rusije i elemenata povezanih sa talibanima, kao i kriminalaca. Uglavnom zasnovana na razgovorima sa anonimnim zvaničnicima, u priči se u početku tvrdilo da je američki predsednik Donald Tramp obavešten o navodnoj zaveri negde krajem marta i da nije učinio ništa u znak odmazde. Iako je priča odmah odbačena od strane Moskve kao glupost, čiji je cilj bio da se zaustavi američko vojno povlačenje iz Avganistana, što je poslužilo kao još jedan "dokaz" Trampovih  veza s Kremljem - ovaj put na trošak članova američke službe.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Jonathan Ernst / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Od suda u Kaliforniji zatraženo je da prisili "Gugl" da ukloni "Telegram" iz svoje prodavnice "Plej stor", zbog tvrdnji da se aplikacija koristi za podsticanje nasilja. Pravni izazov odražava...

Odnosi Moskve i Teherana neće zavisiti od "hirova" Sjedinjenih Američkih Država koje pokušavaju da naruše partnerstvo dve zemlje uvođenjem nelegalnih sankcija, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


Ako Sjedinjene Američke Države ukinu sankcije Iranu, Teheran će se vratiti primeni nuklearnog sporazuma (JCPOA) i dodatnom protokolu sa Međunarodnom agencijom za nuklearnu energiju (IAEA)

Rusija se nada da će se Sjedinjene Američke Države vratiti Zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu (JCPOA) o iranskom nuklearnom programu, što je uslov da Iran izvrši obaveze, rekao je ministar...


Moskva i Teheran zainteresovani su za potpuno obnavljanje nuklearnog sporazuma između Irana i drugih učesnika, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Danas je jedna od najvažnijih tema zadatak spasavanj...


Ostale novosti iz rubrike »