Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Vranjanci masovno glasali za Mađarske liste

Vranjanci masovno glasali za Mađarske liste
26.06.2020. god.

 

 
U četvrtak su održani izbori u Vranju bili glavna tema, kako u domaćim medijima, tako i u regionu, pa čak i na velikim regionalnim medijima kao što je 'Al Jazeera Balkans'
 
Vest da su na nekim biračkim mestima u Vranju stranke Mađarske nacionalne manjine dobile više glasova nego u nekim sredinama u Vojvodini postavlja pitanje - otkud tolika ljubav Vranjanaca prema Mađarima?
 
Izvršni direktor CeSida Bojan Klačar smatra da bi to trebalo ispitati :
 
"Izvesno je nastala neka vrsta zabune tako što su birači glasali za broj 4 ne vodeći računa o kome se radi. Pomešali su dva nivoa izbora. Budući da se to desilo masovno, može da bude i neka vrsta političkog inženjeringa ili pritiska na birače" smatra Klačar.
 
U međuvremenu oglasio se i Balint Pastor iz Stranke Vojvođanskih Mađara:
 
"Savez vojvođanskih Mađara - SVM je izbornu kampanju vodio isključivo u AP Vojvodini i gradu Beogradu. Suprotno lažnim vestima koje su objavljene u medijima, SVM nije vodio kampanju, niti učestvovao na lokalnim izborima u Južnoj Srbiji. Ni u Vranju, niti bilo gde drugde. To što je izborna lista Grupa građana „Srpska desnica“ na lokalnim izborima u Vranju učestvovala pod rednim brojem četiri, što je bio broj pod kojim je SVM učestvovao na parlamentarnim izborima, velika je slučajnost.Pretpostavljamo da su birači koji su za njih glasali, najverovatnije na oba glasačka listića zaokružili broj četiri, što je razlog čudnog rezultata." kaže se u saopštenju SVM-a.
 
I sad, da li su birači u Vranju 'krivi' ili su zaista svoj glas hteli da daju Mađarskoj manjini, ostajemo nam da vidimo. Kao što se kaže u Vranju " Ne se znaje, Zare igra!"
 
I.T. / Mojenovosti.com 
 
 
 
 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Modularna automatska puška M19 6,5/7,62 mm, koju je razvila i proizvodi “Zastava oružje”, nova je puška u naoružanju Vojske Srbije. Reč je o najsavremenijem oružju koje je prilagodljivo za...


Član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič izjavio je da mržnja Poljaka prema Rusiji potiče od njihovog mentaliteta.

Ukrajinska vojska minira javne puteve i raspoređuje vojnu tehniku u naseljima u Donbasu, izjavio je predstavnik Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.


Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će država u petak 7. avgusta isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta...

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko u predizbornom obraćanju naciji i parlamentu poručio je da planeta klizi u propast i da bi mogla da „eksplodira“ u svakom trenutku.


Kina poziva SAD da ne otvaraju Pandorinu kutiju tražeći da se proda Tik-Tok, jer će za posledice biti sami krivi, rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin. ...


Ostale novosti iz rubrike »