Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Berlin: Odbacujemo sve eksteritorijalne sankcije prema gasovodu „Severni tok 2“

Berlin: Odbacujemo sve eksteritorijalne sankcije prema gasovodu „Severni tok 2“
06.06.2020. god.


Zvanični Berlin odbacuje sankcije koje je Vašington najavio na račun gasovoda „Severni tok 2“, izjavio je predstavnik Ministarstva ekonomije Nemačke.


„Kao što znate, pomno pratimo sve što se dešava sa gasovodom, između ostalog i po pitanju američkih sankcija. Naš princpipijelni stav je jasan, Berlin odbacuje sve eksteritorijalne sankcije“, rekao je on.

Istovremeno, poslanik „Alternative za Nemačku“ Šefan Kotre izjavio je da bi Nemačka trebalo da odgovori Vašingtonu na najavljene sankcije, budući da one predstavljaju svojevrsni ekonomski rat.

„Mi imamo posla sa elementima ekonomskog rata od strane Amerike. Vašington pokušava da na nelojalan način progura sopstvene energetske interese. Nemačka ne sme da dozvoli tako nešto“, rekao je on.

Takođe je istakao i da bi Berlin trebalo da osmisli paket recipročnih mera kako bi se pružio otpor Vašingtonu koji nastoji da nametne svoju volju drugim zemljama sveta.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Ilья Pitalev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin potpisao je ukaz o nastavku rada zabavnih parkova, parkova, parkova kulture, kulturnih centara i organizacija za zabavu, kao i o otvaranju dečkih kampova i ukidanju...


Azerbejdžanska vojska izvršila je udar na jermenski punkt, a situacija na granici je i dalje napeta, saopštila je za RIA Novosti pres služba Ministarstva odbrane Azarbejdžana.

 U produkciji Radio Svetigore na društvenim mrežama održana je još jedna, dvadeset sedma po redu „Internet litija“. Novo onlajn sabranje protiv antiustavnog i diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti poveo...


Kijev se zalaže za učešće Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u minskom i „normandijskom“ formatu za pregovore o rešavanju situacije u Donbasu, izjavio je potpredsednik ukrajinske vlade i...

Ruske PVO snage u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim u Siriji oborile su sinoć dve neprijateljske bespilotne letelice, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za mirenje neprijateljskih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar...


Pripadnici Vojske Srbije i dalje su angažovani na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u saniranju posledica poplava u selima oko Prokuplja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.


Ostale novosti iz rubrike »