Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Ruski vojni lekari pregledali više od 170 pacijenata u nekoliko gradova Srbije

Ruski vojni lekari pregledali više od 170 pacijenata u nekoliko gradova Srbije
09.04.2020. god.

Ruski vojni lekari pregledali su više od 170 pacijenata u neskoliko srbskih gradova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski lekari su i ocenili epidemiološku situaciju, konsultovali se sa srbskim kolegama o najtežim slučajevima bolesti, a takođe dali preporuke o organizaciji preventivnih i karantinskih mera.

Ruski medicinski timovi takođe su pregledali pacijente u medicinskim ustanovama u Beogradu, Kraljevu, Somboru i Pančevu. Prema rezultatima, prvih dana pregledano je i dijagnostikovano više od 170 pacijenata.


Specijalisti Ruske uprave za hemijsku bezbednost nastavili su dezinfekciju na Vojnomedicinskoj akademiji Oružanih snaga Srbije u Beogradu. Takođe, izvršena je dezinfekcija beogradskog Instituta za onkologiju i radiologiju, gde se leče pacijenti oboleli od raka iz cele zemlje.


Posebna grupa specijalaca iz poslata je u grad Valjevo. Prema saopštenju ruskih vojnih lekara i njihovih srbskih kolegama, najteža situacija u ovom gradu.


Na kraju dana dezinfikovano je više od 77 hiljada kvadratnih metara prostorija i 17 hiljada kvadratnih metara teritorije oko bolnice.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / TV Zvezda/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

"SAD počinju da se raspadaju. To je očigledno u Siriji i Avganistanu, katastrofom koronavirusa u samim SAD-u, nemogućnošću pomoći evropskim saveznicima na vrhuncu pandemije, histeričnih, ali nejasnih optužbi protiv...


Predsednik Vladimir Putin naložio je Ministarstvu odbrane i Ministarstvu spoljnih poslova da razgovaraju s Damaskom, u cilju da Moskva dobije dodatne olakšice i pristup morskim dobrima Sirije.

Nekoliko policajaca je povređeno u pucnjavi u Sejnt Luisu u ponedeljak veče, dok su grad zahvatili nasilni protesti. Izveštava se da njihovi životi nisu u opasnosti. Četvorica povređenih službenika bili...


Predsednik Rusije i SAD-a, Vladimir Putin i Donald Tramp imali su telefonski razgovor, saopštila je pres služba Kremlja. Tokom razgovora, američki lider je ruskog kolegu informisao o ideji održavanja samita...

"Hrabar i ponosan vojnik, prkosio je NATO avijaciji da bi podigao borbeni moral pripadnicima PVO i herojski dao život za otadžinu na prvoj borbenoj liniji"


Zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodna pitanja Državne dume, Natalija Poklonska, ocenila je da je odbijanje kijevskih vlasti da nastave sa snabdevanjem svežom vodom preko Severno-krimskog kanala kao nastavak kriminalne...


Ostale novosti iz rubrike »