Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Poruka načelnika Generalštaba pripadnicima Vojske Srbije

Poruka načelnika Generalštaba pripadnicima Vojske Srbije
31.03.2020. god.


Od proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije radi sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19, pripadnici Vojske Srbije angažovani su na mnogobrojnim zadacima pružanja pomoći civilnim vlastima. Osim stvaranja uslova za zbrinjavanje građana Republike Srbije, pripadnici Vojske Srbije imaju obavezu da štite svoje i zdravlje svojih porodica ali i da izvršavaju redovne zadatke u svojim jedinicama.

 
Mnogo je nepoznanica o ovoj virusnoj infekciji, ali ono što znamo je da predstavlja veliku opasnost i da potencijalno može ugroziti bezbednost našeg naroda i države.
 
Pripadnici Vojske Srbije, kao stub bezbednosti društva, u obavezi su da odgovore na ovaj izazov, bez obzira na veliki rizik. Vojska Srbije ima snagu i kapacitet, ima najbolju organizaciju, odvažne i hrabre ljude koji sebe nikada nisu štedeli zarad višeg cilja. U tom smislu, psihička spremnost naših pripadnika za realizaciju dodeljenih zadataka je od presudne važnosti.
 
Naš je narod navikao da u vreme najvećih kriza oslonac traži u svojoj vojsci. Mnoge oči biće uprte u vojnika, a njegov stav uliće narodu snagu da istraje u ovoj borbi.
 
Velika odgovornost i obaveza u ovakvoj situaciji naročito je izražena kod komandnog kadra, posebno komandira osnovnih jedinica. Ovo je vreme kada su disciplinovanost u ponašanju i sposobnost da se istrpe teškoće od presudnog značaja u prevladavanju ove pošasti. Ne plašite se gubitaka, njih će biti, ali našim angažovanjem možemo učiniti da ne budu uzaludni. 
 
Pripadnici Vojske Srbije ne smeju biti izvor širenja straha i panike, već svojim ličnim primerom, stručnošću i sposobnošću vođenja dodeljenog ljudstva, moraju u svakom trenutku demonstrirati samopouzdanje, stabilnost i odlučnost.
 
Tu snagu delite sa svojim kolegama, svojim porodicama, svojim prijateljima, komšijama. Budite oličenje stava da ne postoji teškoća koja se ne može prevladati i prihvatiti. Budite kao vaši preci, učinite sve za svoju zemlju i generacije koje dolaze.
 
Samo hrabri, disciplinovani i požrtvovani možemo sačuvati našu Srbiju za našu decu.
 
Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!
 
NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

SAD blokiraju stvaranje mehanizma za verifikaciju Konvencije o zabrani biološkog i toksičnog oružja i istovremeno razmeštaju laboratorije po celom svetu, izjavio ministar spoljnih Sergej Lavrov tokom sednice ministara spoljnih...


Pitanje zakonodavstva Hongkonga je unutrašnja stvar Kine, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. „Prob

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Rusija neće "stvarati histeriju" oko povlačenja SAD-a iz Sporazuma o otvorenom nebu, već će vrlo pažljivo pristupiti analizi situacije, prenose RIA...


NATO je ignorisao predlog Moskve da zajedno odlože vojne vežbe dok se svet bori sa smrtonosnom pandemijom koronavirusa. Rusija je saopštila da ne može priuštiti "jednostrane ustupke" zapadnom bloku. ...

Na prodavnicama aplikacija postoji na hiljade onih sa efektima koje možete dodati na slike ili selfije. Ipak, ima i aplikacija sa malo ozbiljnijom namenom.    Aplikacija YouCam Makeup koristi veštačku inteligenciju...


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.


Ostale novosti iz rubrike »