Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Tramp izdao naredbu za mobilizaciju milion rezervista u borbi protiv koronavirusa

RT: Tramp izdao naredbu za mobilizaciju milion rezervista u borbi protiv koronavirusa
28.03.2020. god.

 


Da bi se pomoglo u suzbijanju epidemije koronavirusa, američki predsednik Donald Tramp potpisao je naredbu kojom se poziva do milion rezervista u vojsci, mornarici, vazduhoplovstvu i obalskoj straži.

Sekretari za odbranu, koji su nadležni za jedinice obalske straže koje nisu potčinjene mornarici sada su ovlašćeni da nalože pojedinim pripadnicima i jedinicama u rezervi gotovost kako bi „aktivno obavljali dužnosti do 24 uzastopna meseca“, navodi se u Trampovoj naredbi, potpisanoj sinoć.

 


Broj mobilisanih rezervista „ni u jednom trenutku neće preći 1.000.000 aktivnih službenika“. Pentagon treba da osigura da se „preduzmu odgovarajuće konsultacije sa relevantnim državnim zvaničnicima“ o korištenju rezervista Nacionalne garde aktiviranih po ovom nalogu.

Nardeba je deo akcija američkog predsednika usmerenih na suzbijanje epidemije, uključujući potpisivanje zakona o stimulacijama i olakšicama u iznosu od 2,2 biliona dolara, kao i Zakona o proizvodnji za odbranu kojim se primoravaju proizvođači automobila da proizvode respiratore potrebne za lečenje teških slučajeva koronavirusa.

SAD su na prvom mestu u svetu po broju registrovanih slučajeva koronavirusa, ispred Italije i Kine, sa preko 100.000 ljudi koji su pozitivno testirani i sa više od 1500 smrtnih slučajeva.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Jeenah Moon / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


 Kompanija Microsoft otpustila je preko 50 novinara i urednika iz svoje MSN i News redakcije.  

 Na lokalnim izborima u Jagodini pod rednim brojem 1 je lista pod nazovom “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija – Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Aleksandar Vučić...


„Posle zauzeća Kajmakčalana, Brazdaste i Rovovske kose i usamljenog Ćuvika nađosmo se oči u oči sa Sedmim pukom bugarske vojske. Bijemo se i dan i noć, jedan drugoga nemilosrdno...

 Izborna komisija za Vladičin Han proglasila je odborničku listu "Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija (JS)"


Tokom žestokih protesta, lokalna policija je saopštila da je pucano na demonstrante, a da je najmanje jedna osoba poginula. Vlasti su saopštile da policija nije umešana u ubistvo. Portparol policije...


Ostale novosti iz rubrike »