Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Marković: Mitropolija crnogorsko-primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze

Marković: Mitropolija crnogorsko-primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze
24.02.2020. god.

 

Mitropolija crnogorsko primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze, rekao je crnogorski premijer Duško Marković.

Marković je rekao da u zahtjevu Poreske uprave Mitropoliji da plati poreski dug, nema politike.


"U pitanju je zakon koje svi moraju poštovati, a MCP je poreski obveznik."


"Da ona ima prijavljeno svega 30 sveštenika u Crnoj Gori za koje već desetak godina ne plaća poreze i doprinose na osnovu njihovih angažmana, a svi vidimo da MCP odnosno Srpske eparhije imaju više stotina šveštenika koji nijesu prijavljeni a po tom osnovu ne podliježu poreskim obavezama", rekao je Marković za RTCG.

 "Ovde nema nikakve politike, zakon mora da važi jednako za sve u Crnoj Gori i u tome nas neće podučavati niko ni unutar Crne Gore ni van Crne Gore makar to i bio predsjednik Srbije", dodao je Marković.

"Nema spora, to je zakoniti rad Poreske uprave u sklopu ukupnih aktivnosti povećanja finansijske discipline i eliminacije sive ekonomije. To važi za mitropoliju tako će biti do kraje bez obzira na nervozu i svaku vrstu argumentacije koja liči destrukciju a ne na odgovornost", rekao je Marković.

Podsetimo, ranije je 
Poreska uprava Crne Gore zapretila oduzimanjem imovine Srbskoj pravoslavnoj crkvi.

 


Mitropolija crnogorsko-primorska je potom saopštila da Poreska uprava dezinformiše javnost, te da je „višemilionski dug” izmišljen radi hajke protiv Crkve.  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: gov.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  U Izraelu je Vlada odobrila program masovnog praćenja mobilnih telefona, kako bi se usporila pandemija koronavirusa. 


  Globalna pandemija, koja je zahvatila većinu čovečanstva, menja i način na koji živimo i radimo - svakodnevnicu svih nas.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je preko video linka razgovarao sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kome je preneo zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija...


"Transatlantska uzajamna odgovornost podelila je svet na izuzetne i neekskluzivne, vredne i nedostojne, i one koji imaju pravo na sve i nemaju pravo na ništa"

Američki agresivni planovi da prisvoje pravo na vađenje kosmičkih resursa štete međunarodnoj saradnji, rekao je Sergej Saveljev, zamenik generalnog direktora za međunarodnu saradnju "Roskosm


  Američki predsednik Donald Tramp je potpisao ukaz kojim se Amerikancima obezbeđuje pravo na korištenje kosmičkih resursa, kao i na Mesecu, te dao nalog da se u roku od šest...


Ostale novosti iz rubrike »