Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Likovna radionica u Vranju - rasadnik umetničkih talenata

Likovna radionica u Vranju - rasadnik umetničkih talenata
20.02.2020. god.
 
Vranje je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima specijalizovanu školu za mlade umetnike.
 
Likovna radionica, koja radi u okviru Narodnog univerziteta, počela je sa radom 1997 godine, i za više od dve decenije postojanja i rada iznedrila je veliki broj likovnih umetnika, kao i dizajnera i arhitekata. 
 
Radionica vrši i pripreme za prijemne ispite na srednjim umetničkim školama i fakultetima, a do sada je 223 polaznika upisalo željene fakultete.  Likovna radionica ima i još jednu humanu ulogu - od 2013. godine svoje radove izlažu i deca sa smetnjama u razvoju iz dnevnog boravka "Maštoled". 
 
Svojim radovima Likovna radionica do sada je oplemenila je i Odeljenje dečije bolnice u Vranju, opštinsko zdanje i Specijalnu školu. 
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin poručio je građanima da veoma dobro razume da je teško boraviti među četiri zida, ali da je to sada neophodno kako bi se cela zemlja izborila...


Usred 5. nedjelje epidemije ukazuje se sunce i temperature rastu preko 20 stepeni. 07.04.2020. su i prvi pacijenti skinuti sa respiratora u UKC Banjaluka, a imamo i preko 50...


 Vlasti u najvećem Ruskom gradu Moskvi koriste mrežu pametnih kamera kako bi pratili kretanje građana.   


Pripadnici jedinica Atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije i danas su angažovani na preduzimanju mera na sprečavanju širenja virusne infekcije Kovid–19 širom Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


Ostale novosti iz rubrike »