Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Birački spisak Izraela objavljen na internetu

Birački spisak Izraela objavljen na internetu
10.02.2020. god.
Zbog grešaka u aplikaciji za izbore, kompletan birački spisak Izraela, uz mnoge lične podatke građana, našao se na internetu.
Naime, partija Likud premijera Benjamina Netanjahua, koristila je aplikaciju 'Glasač' (Elector) koja je imala brojne sigurnosne propuste, pa se baza podataka sa biračkim spiskom našla na Internetu, uz mogućnost da je bilo ko preuzme. U pitanju su kompletni podaci svih građana sa biračkim pravom (pa čak i samog Premijera).
 
Nešto slično se nedavno desilo i u SAD, tokom izbora za predsedničkog kandidata Demokratske stranke. Tokom glasanja u Ajovi, zbog loše aplikacije brojanje glasova je trajalo danima, a čak je nekoliko kandidata tvrdilo da su pobednici. 
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Državni sekretar Majk Pompeo rekao je da mnoštvo američkih sankcija ne zaustavljaju humanitarnu pomoć Teheranu, čak iako UN i grupe za zaštitu prava navode da sankcije predstavljaju sakate iranski...


Predsednik Vladimir Putin poručio je građanima da veoma dobro razume da je teško boraviti među četiri zida, ali da je to sada neophodno kako bi se cela zemlja izborila...

Usred 5. nedjelje epidemije ukazuje se sunce i temperature rastu preko 20 stepeni. 07.04.2020. su i prvi pacijenti skinuti sa respiratora u UKC Banjaluka, a imamo i preko 50... Vlasti u najvećem Ruskom gradu Moskvi koriste mrežu pametnih kamera kako bi pratili kretanje građana.   


Ostale novosti iz rubrike »