Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Birački spisak Izraela objavljen na internetu

Birački spisak Izraela objavljen na internetu
10.02.2020. god.
Zbog grešaka u aplikaciji za izbore, kompletan birački spisak Izraela, uz mnoge lične podatke građana, našao se na internetu.
Naime, partija Likud premijera Benjamina Netanjahua, koristila je aplikaciju 'Glasač' (Elector) koja je imala brojne sigurnosne propuste, pa se baza podataka sa biračkim spiskom našla na Internetu, uz mogućnost da je bilo ko preuzme. U pitanju su kompletni podaci svih građana sa biračkim pravom (pa čak i samog Premijera).
 
Nešto slično se nedavno desilo i u SAD, tokom izbora za predsedničkog kandidata Demokratske stranke. Tokom glasanja u Ajovi, zbog loše aplikacije brojanje glasova je trajalo danima, a čak je nekoliko kandidata tvrdilo da su pobednici. 
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »