Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Google objavio koliko YouTube zarađuje

Google objavio koliko YouTube zarađuje
04.02.2020. god.
Kompanija Google (koja je vlasnik servisa YouTube) po prvi put je objavila kolika je tačno zarada ovog video giganta.
You Tube čini 10 odsto ukupne zarade Googlea, a u zadnjem kvartalu je zaradio 5 milijardi dolara od oglasa. U protekloj godini YouTube je zaradio 15 milijardi dolara.
 
Deo novca od oglašavanja dobijaju i  video kreatori, popularni YouTuberi. Mnogima je kreiranje videa za YouTube jedini posao, a pojedinci su postali i prave zvezde (čak i kod nas). Takođe, YouTube je i jedna od glavnih platformi za promociju novih muzičkih albuma, filmova i serija. Iako je ova zarada impozantna, ona je i dalje dosta manja od onoga što Google zarađuje na oglasima u pretraživaču, ali i od zarade na reklamama koju ima Facebook.
 
Ivan Trajković 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija se u januaru našla na trećem mesto po izvozu nafte i naftnih derivata u SAD sa 601.000 barela dnevno, navodi se u dokumentima američkog Ministarstva energetike.


Modernizovani ruski tenk T-90M „Proboj“ stupiće u sastav naoružanja ruske vojske u toku ove godine, rekao je izvršni direktor korporacije „Rosteh“ Oleg Jevtušenko.


Vašington je sastavio predlog za ukidanje sankcija Venecueli, saopštio je američki državni sekretar Majk Pompeo. Pompeo je sao

Pristupanje Severne Makedonije NATO-u neće ojačati bezbednost u regionu niti će biti od pomoći u borbi protiv novih izazova i pretnji, već će izazvati nove linije podele, ocenjeno je...


Remontovani tenkovi T-34 stigli su u Alabino kod Moskve, gde će biti održane pripreme za Paradu povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.


Ostale novosti iz rubrike »