Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Zapušićemo prljava usta falsifikatorima istorije

Putin: Zapušićemo prljava usta falsifikatorima istorije
18.01.2020. god.


Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će otvoriti centar za arhivska dokumenta o Drugom svetskom ratu tokom sastanka sa veteranima i predstavnicima patriotskih organizacija u Sankt Peterburgu.

„Zapušićemo prljava usta koja neki lideri otvaraju preko brda da bi postigli neposredne političke ciljeve. Zapušićemo im usta istinitim informacijama“, rekao je predsednik, prenose RIA Novosti.

Predsednik je naveo kao primer Izrael, koji ni na sekundu ne dozvoljava da se zaboravi Holokaust – genocid nad jevrejima. On je podsetio da će narednih dana posetiti Izrael radi otkrivanja spomenika žrtvama blokade Lenjingrada.


"Veoma sam zahvalan na inicijativi rukovodstvu Izraela i svima koji su inicirali ovaj događaj. Ovo je dobar događaj. Podseća kako na žrtve Drugog svetskog rata, tako i na one koji su presudno doprineli uništavanju nacista", rekao je predsednik.

Prema njegovom mišljenju, jevrejske javne organizacije i izraelsko rukovodstvo rade sasvim ispravno, ne dozvoljavajući svetu da zaboravi na žrtve holokausta.

"Uzgred, među žrtvama holokausta ima značajan broj, veoma velik, Jevreja Sovjetskog Saveza. I vi i ja ne smemo da zaboravimo na žrtve drugih naroda SSSR-a, ruskog naroda", dodao je Putin, napominjući da su gubici Sovjetskog Saveza bili skoro 70 posto tokom Drugog svetskog rata, odnosno današnje Rusije.


 

 

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Word Press sistem se koristi na ogromnom broju web sajtova u svetu za efikasno i brzo upravljanje.   Međutim, sada je otkriven propust u


Članovima grupe "Beogradski sindikat" zabranjen je ulazak u Crnu Goru, a članovi benda vraćeni su sa graničnog prelaza. 


Sirijska protivvazduhoplovna odbrana dobila je naređenje da otvori vatru na sve leteće objekte koji uđu u vazdušni prostor zemlje ilegalno, saopštila je komanda Oružanih snaga Sirije.


Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je danas, 22. februara, na Zadušnice, sa sveštenstvom Svetu zaupokojenu službu u Cetinjskom manastiru uz molitveno učešće vjernog naro


Ostale novosti iz rubrike »