Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Zbog napada DPS-a na imovinu SPC: Sprema se veliki skup Srba u Ženevi, ispred sjedišta Ujedinjenih nacija!

Zbog napada DPS-a na imovinu SPC: Sprema se veliki skup Srba u Ženevi, ispred sjedišta Ujedinjenih nacija!
07.01.2020. god.
Srbi iz cijele Evrope protestvovaće ispred sjedišta UN u Ženevi zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti kojim je režim Mila Đukanovića legalizovao otimanje srbskih svetinja na teritoriji Crne Gore.
Na velikom protestu u Ženevi, prema ekskluzivnim saznanjima portala Srbijadanas.com, biće poslata poruka cijelom svijetu da režim u Podgorici pokušava da ukine jednu od najstarijih pravoslavnih crkava i da joj otme manastire stare i po 800 godina.
 
Tačan datum održavanja protesta biće utvrđen odmah posle Božića, a za sada je izvjesno da će na skup doći Srbi iz svih krajeva Evrope.
 
Potpredsjednik Srbskog foruma crnogorskih građana Zapadne Evrope sa sjedištem u Cirihu Miodrag Korać kaže za portal SrbijaDanas da je u planu veliki protest Srba iz svih krajeva Evrope.
 
– Planiran je veliki protest da čitavi predstavnici u svijetu vide nezadovoljstvo naših građana u Crnoj Gori zbog otimanja pravloslavnih crkava starih 800 godina, čije smo postojanje slavili baš u Manastiru Đurđevi stupovi. Danas političari žele da otmu srpske svetinje, a mi to nećemo dozvoliti. Očekujemo dozvolu policije za taj protest i čim je dobijemo pravićemo reklamu. Doći će građani iz Švajcarske, Austrije, Njemačke i svih okolnih zemalja – rekao je Korać za portal srbijadanas.com.
 
Već danima se širom Crne Gore održavaju molebani i litije u znak protesta zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Protesti vernika SPC se održavaju širom zemlje, u Bijelom Polju, Žabljaku, Nikšiću, Danilovogradu, Mojkovcu, Podgorici i ostalim crnogorskim gradovima.


  • Izvor
  • https://borba.me


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Vasojevići su, u nedjelju, 23. februara,od ranih jutarnjih sati bili u molitvenom i krstonosnom hodu. Litije vjernog naroda kretale su, iz više pravaca, ka Beranama ka onoj matici naroda...


Podgorica je i sinoć bila u znaku litijskog podviga za odbranu svetinja, vjere pravoslavne i ljudskog dostojanstva. Poruke koje su poslate sa ovog, do sada najvećeg masovnošću, ali i...

Podgorica Molitveni hod ulicama glavnog grada Crne Gore predvodiće arhimandrit Sava (Janjić), iguman manastira Visoki Dečani. Litija će krenuti od Sabornog hrama Hristovog


Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 15. marta ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane...

Najnoviji ruski borbeni avioni MiG-35 moći će da slete u automatskom režimu, a odgovarajuća tehnologija je već napravljena, saopšteno je za RIA Novosti u pres službi korporaciji "MiG".


Rusija danas slavi Dan branilaca otadžbine. Nezvanično, u Rusiji se 23. februar obeležava kao dan muškaraca, bez obzira da li su u vojnoj službi ili ne.


Ostale novosti iz rubrike »