booking.com
Početna stranica > Novosti

Krimska delegacija pozvala Srbiju da ne odugovlači sa priznavanjem poluostrva

Krimska delegacija pozvala Srbiju da ne odugovlači sa priznavanjem poluostrva
06.12.2019. god.


Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa priznavanjem Krima kao dela Ruske Federacije, izjavio je šef Komiteta Skupštine Krima za narodnu diplomatiju i međunarodne odnose Jurij Gempelj, prenose RIA Novosti.


Prema njegovim rečima, priznavanje Krima kao dela Rusije otvorilo bi nove perspektive u razvoju rusko-srbskih odnosa.

„Srbija ima šansu da uđe u istoriju kao prva evropska zemlja koja je krenula putem pravde i priznala volju Krimljana. Srbija ne bi trebalo da odugovlači sa tim pitanjem“, naglasio je on.
Gempelj, koji boravi u Srbiji u okviru krimske delegacije, rekao je da se do sada susreo sa mnogim predstavnicima srbskih vlasti, te je ocenio da je takva saradnja važna kako bi se dodatno učvrstili rusko-srbski odnosi.

Podsetimo, Krim je postao ruski region posle referenduma održanog u martu 2014. godine, na kojem se ogromna većina građana Krima i Sevastopolja izjasnila za ujedinjenje sa Rusijom.

Za ujedinjenje je glasalo 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.

Međutim, Ukrajina to poluostrvo smatra svojom privremeno okupiranom teritorijom.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Malьgavko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Policija Londona (London Metropolitan Police) počela je da koristi pametne kamere sa prepoznavanjem lica građana.   Kamere su raspoređene na stratešk


Kategorija digitalnih pomoćnika, i kasnije telefona komunikatora je nekada bila veoma popularna, dok danas skoro i da nema smartfona sa punom QWERTY tastaturom (izuzetak je BlackBerry Key 2).

Da život može da bude zaista težak najbolje zna porodica Nikolić iz Mečkovca. Mira, majka troje dece i njen suprug su bez posla i suočavaju se sa teškom materijalnom...


Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije sa sveštenstvom služio je jutros na Savindan, 27. januara, Svetu arhijerejsku liturgiju  u manastiru Svetoga Save na Savinoj Glavici u Donjem Grblju.

U navečerje praznika Svetog Oca našeg Save, u nedjelju 26. januara 2020. godine Nikšićani nastavljaju da brane svoju Crkvu i svetinje, navodi se u saopštenju Eparhije budimljansko-nikšićke.


Poštovana javnosti Crne Gore,  Poštovano uredništvo RTCG, Neka ja


Ostale novosti iz rubrike »