booking.com
Početna stranica > Novosti

Otvorena izložba slika sa Prve Dečije likovne kolonije

Otvorena izložba slika sa Prve Dečije likovne kolonije
03.12.2019. god.
U Galeriji Narodnog Univerziteta u Vranju otvorena je izložba slika i radova sa Prve Dečije likovne kolonije.

Prva Dečija likovna kolonija  u organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju održana je sredinom maja 2019 godine. U Koloniji je učestvovalo 18 učenika,a od toga šestoro iz Boljevca. Slikali su u Likovnoj radionici i u Gradskom parku, i učestvovali likovnim performansom u dečijoj manifestaciji „Vreme radosti“. 

Cilj Kolonije je bio da omogući talentovanoj deci da slikanjem izraze svoju kreativnost, da uživaju u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, da na pravi način iskažu misli i osećanja i na platno prenesu bogatstvo svoje mašte i svog unutrašnjeg sveta. 

Deca crtaju onako kako se osećaju. Slobodno, iskreno, iz zabave i kroz igru, bez ograničenja. Zato su njihova dela umetnost.Posmatrali su svet oko sebe, uočavali  i zapažali. Prolazili su kroz zanimljive aktivnosti i zadatke. Otkrivali tajne, eksperimentisali, igrali se. Družili  su se sa domaćinima, upoznali Vranje i njegovu istoriju i tradiciju, a ove slike su rezultat njihovog rada i najbolje pokazuju koliko je prva Dečija likovna kolonija u Vranju bila uspešna.

 

I. Trajković

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američka vojska ostaje na svojim dosadašnjim položajima u Siriji i nastavlja da održava kontakte sa ruskim vojnicima radi sprečavanja sukoba, izjavio je portparol Pentagona Džonatan Hofman.


Tokom iranskog napada na vojne baze u Iraku povređena su 34 američka vojnika, saopštio je portparol Pentagona Džonatan Hofman.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da se oko 400.000 izbeglica iz sirijskog Idliba uputilo ka turskoj granici zbog eskalacije oružanog sukoba u tom regionu.


„Predsednik Putin izrazio poštovanje palestinskoj gardi“, komentarisao je ovaj događaj lični fotograf presednika Palestine. Kako se na snimku vidi, ruski predsednik je prolazeći kraj palestinske počasne garde p

Potreban je samit lidera „petorke“ SB UN kako bi razgovarali o globalnim izazovima i počeli da tragaju za načinima da se stabilizuje situacija u svetu, rekao je portparol predsednika...


Rusija je pozvala vojsku 90 zemalja, uključujući i zemlje NATO-a, da učestvuju u Međunarodnim vojnim igrama 2020. godine, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu na zasedanju Organizacionog komiteta za...


Ostale novosti iz rubrike »