booking.com
Početna stranica > Novosti

Dizni+ je (već) hakovan

Dizni+ je (već) hakovan
25.11.2019. god.

Dizni je početkom novembra lansirao svoju striming video mrežu jednostavno nazvanu Dizni+. Za prvih 24 sata rada ove mreže, više od deset miliona ljudi je otvorilo nalog, koji košta 7 dolara mesečno. 

Ipak, veliki broj korisnika nije odmah imao pristup celom sadržaju mreže. Razlog - hakeri su za samo par sati uspeli da hakuju mrežu i prodavali lažne naloge onlajn. Takođe, mnogi legalni korisnici su prijavili da su im korisnička imena i lozinke ukradene u prvih par dana. 

Ovo je još dokaz koliko je sajber-kriminal i hakovanje rasprostranjeno. Hakovanjem i onlajn špijunažom se bave svi - korporacije, države, kriminalne grupe, a čak postoji i na desetine softverskih kompanija koje razvijaju softver i hardver za otključavanje mobilnih uređaja, kao i nadzor korisnika. 

 

Ivan Trajković

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iran je zatvorio vojnog oficira koji je ispalio projektil na ukrajinski avion u kojem je poginulo 176 ljudi, rekao je Mohamed Džavad Zarif, upoređuj


Pentagon razmatra smanjenje vojnog kontingenta u Africi, kako bi se Amerika umesto „zadataka na dalekim frontovima“ usredsredila na važnije zadatke, a pre svega na „rivalstvo velikih sila - Rusije...

Američka vojska ostaje na svojim dosadašnjim položajima u Siriji i nastavlja da održava kontakte sa ruskim vojnicima radi sprečavanja sukoba, izjavio je portparol Pentagona Džonatan Hofman.


Tokom iranskog napada na vojne baze u Iraku povređena su 34 američka vojnika, saopštio je portparol Pentagona Džonatan Hofman.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da se oko 400.000 izbeglica iz sirijskog Idliba uputilo ka turskoj granici zbog eskalacije oružanog sukoba u tom regionu.


„Predsednik Putin izrazio poštovanje palestinskoj gardi“, komentarisao je ovaj događaj lični fotograf presednika Palestine. Kako se na snimku vidi, ruski predsednik je prolazeći kraj palestinske počasne garde p


Ostale novosti iz rubrike »