booking.com
Početna stranica > Novosti

Kako izgleda najskuplji voz u Rusiji

Kako izgleda najskuplji voz u Rusiji
23.11.2019. god.


Karta za kupe turističkog retro voza „Zlatni orao“ košta milion rubalja. I to najjeftinija.

Od Moskve do Vladivostoka najbrže se stiže avionom. Ali vozom je ipak romantičnije. A naročito najluskuznijim u Rusiji. 

 

Ovaj voz nećete uspeti da pronađete ni u jednom redu vožnje. „Zlatni orao“ je zajednički projekat ruskih železnica i britanske kompanije Golden Eagle Luxury Trains, a karta se mogu rezervisati samo turističke grupe, i to pretežno inostrane, one koje žele da proputuju celu zemlju, od Moskve do Vladivostoka ili obratno. Putovanje između dva grada traje 14 dana, piše Russia beyond

Voz se zaustavlja u Kazanju, Jekaterinburgu, Novosibirsku, Irkustku, na Bajklau, u Ulan Udeu i Habarovsku. Putnici sa krajnjeg odredišta kući stižu avionom.

Na svoje prvo putovanje „Zlatni orao“ krenuo je 2007. godine  Transsibirskom železnicom, dok danas pokriva 12 linija godišnje, i to najčešće leti. Voz međutim putuje i u drugim pravcima, ka Pekingu, Teheranu ili na Kavkaz.

Starinska lokomotiva vuče 19 vagona u kojima se udobno može smestiti 120 putnika i 56 zaposlenih, uključujući vodiče i umetnike koji zabavljaju turiste tokom puta.

Vagoni spolja izgledaju kao i svi drugi, a kada kroče unutra putnici imaju utisak da su u carskom dvoru. Postoje dve klase vagona, zlatni i srebrni.

U srebnom ima šest kupea za dvoje, a u zlatnom pet veće površine. U svakom kupeu nalazi se mokri čvor, veliki krevet, televizor i garderober. Postoji i nekoliko prostranih kupea Imperial Suite koji imaju čak i pravu kadu.

Pored toga u vozu se nalaze dva vagon-restorana, jedan bar, salon lepote i čak sala za vežbanje.

Putnicima se služe tradicionalna ruska jela, boršč, peljmeni, ikra, blini (palačinke) i, naravno, votka.

Početna cena u kupeu za dve osobe u srebrnom vagonu iznosi 14.995 dolara, što je nešto više od milion rubalja, u zlatnom od 19.595 (1.300.000 rubalja), a u imperatorskom 31.395 dolara (preko 2.000.000 rubalja). U cenu su uračunati izleti i zabava.

Ana Sorokina, Russia beyond  • Izvor
  • foto: © Andrej Ljubimov / Moskva Agency / Russia beyond/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija pomaže Belorusiji u remontu i modernizaciji šest aviona MiG-29 do nivoa MiG-29M2 za radi izvoza u Srbiju, izjavio je izvor za RIA Novosti iz sfere vojno-tehničke saradnje. Ranije je...


Rusija i Srbija zaključile su ugovor o nabavci jedne baterije PVO sistema "Pancir-S1", a primena je već započela, izjavio je za RIA Novosti izvor iz oblasti vojno-tehničke saradnje.

Kraj spomenika izuzetnom vojskovođi, junaku i rodoljubu danas je obeležena 75. godišnjica smrti vojvode Petra Bojovića. Petar  Bojović je  učesnik Srpsko-turskih ratova tokom kojih je bio u štabu Vrhovne...


U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju  otvorena je izložba slika mlade umetnice Zvezdane Gerić pod nazivom „Živi zid“ Zvezdana Gerić  rođena je 1993. godine u Prištini, a živi i stvara...

Nakon Liturgije i vodoosvećenja u podgoričkom sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, hiljade vjernika, predvođene Arhiepiskopom cetinjskim Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Amfilohijem krenule su u Litiju prema Nemanjinom obali na ušću Rib...


Stvaranje javno dostupnog ruskog arhivskog centra posvećenog Drugom svetskom ratu će otkloniti mogućnost da se u narednim decenijama iskrivljava istorija, smatra predsednik Rusije Vladimir Putin.


Ostale novosti iz rubrike »