Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Rusija mora postati jedan od globalnih lidera u oblasti veštačke inteligencije

Putin: Rusija mora postati jedan od globalnih lidera u oblasti veštačke inteligencije
09.11.2019. god.


Predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija sposobna da postane jedan od globalnih lidera na polju veštačke inteligencije.

"Najoštrija potražnja je od naših odelenja, korporacija, kompanija sa državnim učešćem. Smatram da je sposobnost da se obezbedi i ojača tehnološka održivost zemlje najvažniji kriterijum njene efikasnosti. Težina i značaj predstojećeg rada su izuzetno veliki. Uveren sam da moramo postati jedan od globalnih lidera u oblasti veštačke inteligencije", rekao je Putin na konferenciji "Razvoj veštačke inteligencije".

Prema rečima predsednika, ovo je pitanje budućnosti zemlje, njenog mesta u svetu.


"A mi smo za to zaista sposobni, imajući u vidu naše nacionalne škole u ​​oblasti matematike, fizike, drugih egzatktnih nauka i u humanitarnoj sferi", rekao je predsednik.


Pozvao je na višestruko povećanje obuke programera, matematičara i računarskih lingvista koji mogu u potpunosti iskoristiti potencijal veštačke inteligencije.


"Želim ponovo da ponovim, sistemi veštačke inteligencije mogu stvoriti i iskoristiti samo dobro obučeni, intelektualno dobro obučeni ljudi", naglasio je Putin.


Dodao je da je stvaranje mogućnosti učenja ključni faktor, pa bi domaći univerziteti i fakulteti trebali zauzeti vodeće pozicije u oblasti veštačke inteligencije.  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve

Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.


Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.


Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji...


Ostale novosti iz rubrike »