booking.com
Početna stranica > Novosti

Žarić Kovačević: 200 miliona evra za podršku porodici

Žarić Kovačević: 200 miliona evra za podršku porodici
08.11.2019. god.
Sedmi medjunarodni forum "Svetost Materinstva" održava se u Beogradu 7. i 8. novembra, u organizaciji Karić fondacije i Fonda 'Sveti Andrej Prvozvani' iz Moskve.
 
Temom svih aspekata zaštite porodice i dece bavi se preko 500 učesnika, gostiju, naulnika, akademika i visokih zvaničnika Srbije, Ruske federacije, Belorusije i Kazahstana.
Narodni poslanik Jelena Žarić Kovačević ulestvovala je na jednom od okruglih stolova sa temom : "Zakonska zaštita porodice u Republici Srbiji, sada i ubuduće".
 
"Ako posmatramo zaštitu porodice kroz prizmu zakonske regulative, videćemo da ima pomaka u normiranju i u Porodilnom zakonu, ali i Zakonu o sprelavanju nasilja u porodici i Krivičnom zakoniku. Kada se desi da zataji ispunjavanje obaveza roditelja prema deci, država mora da reaguje i spreči rizike po bezbednost, zdravlje, intelektualni razvoj ili emocionalno stanje dece. Naročito sada kada nam podaci govore da je stopa prirodnog priraštaja niska, a opšta stopa mortaliteta visoka" izjavila je poslanica. 
 
M. N. 
 
"Ohrabruje najava predsednika Aleksandra Vučića da će u narednom periodu u pronatalnu politiku biti uloženo najmanje 200 miliona evra, pre svega kako bi se omogućila vantelesna oplodnja za sve parove. U tom smislu, značajno je formiranje Saveta za populacionu politiku pri Vladi Srbije, kao i donošenje Nacionalnog programa očuvanja i unapredjenja reproduktivnog zdravlja gradjana Srbije" navela je Žarić Kovačević.
Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Akcija "Put sećanja" Ministarstva odbrane Ruske Federacije počela je u srbskim gradovima Zrenjaninu i Novom Bečeju u čast 75. godišnjice Velike pobede. Saradnici vojnog atašea Ruske Federacije


Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem o bezbednosnim pitanjima i situaciji na Balkanu, prenosi pres služba Saveta bezbednosti.

Rusija planira da u avionima i vozovima uvede brzi internet, saopštila je pres-služba Nacionalne tehnološke inicijative.


  Dvadesetčetiri godine je prošlo od potpisivanja Dejtonsko-pariskog mirovnog sporazuma. Danas ga predstavnici zapadnih zemalja tumače onako kako to isključivo njima odgovara, a u licu institucije

Tržište terenaca  je u stalnom porastu u Evropi i Americi, kao i u Kini i celoj Aziji. Kupci širom sveta vole praktičnost i prostranost ovih vozila, a mnoge auto...


BANJALUČKI SNP IZBOR JE NAŠ KREĆE U KAMPANJU PRIKUPLJANJA POTPISA ZA SVOJU INICIJATIVU


Ostale novosti iz rubrike »