booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Skrivanje tragova? Američke snage bombardovale sopstvenu bazu u Siriji nakon povlačenja

RT: Skrivanje tragova? Američke snage bombardovale sopstvenu bazu u Siriji nakon povlačenja
17.10.2019. god.


Glavna američka baza na severu Sirije uništena je vazdušnim napadom nakon što su se snage povukle, verovatno, kako bi se sprečili sramotni video snimci napuštenog objekta nakon što bi ga zauzele sirijske snage.

Fabrika cementa "Lafarž" kod Kobanija bila je mesto zajedničke američko-francuske baze, koja je u sredu napuštena kao deo opšteg povlačenja naređenog od strane američkog predsednika Donalda Trampa. Lokalni izvori su naveli da je objekat u Karabašaku bombardovan nedugo nakon povlačenja.


Američki zvaničnici potvrdili su bombardovanje u sredu veče, saopštivši da je ono bilo prethodno planirano i namenjeno "sprečavanju korišćenja centra koalicije za operacije od strane spoljnih snaga".

Izvor: Vostok / RT

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  • Izvor
  • Napuštena američka baza u Manbidžu, foto: © RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nju Delhi razmatra učešće u ruskim naftnim i gasnim projektima na Arktiku jer bi saradnja sa Moskvom mogla da otvori ogromne mogućnosti za Indiju u regionu bogatim resursima. "Uspostavljamo saradnju...


Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD uputio je državnom sekretaru Majku Pompeu obavezujući poziv na saslušanje kako bi pružio informacije u vezi s naredbom predsednika Donalda Trampa...

Mehanizam rešavanja sporova sa Iranom, koji su pokrenule Francuske, Nemačka i Velika Britanija, može prouzrokovati nekontrolisani krah nuklearnog sporazuma, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.


Turske snage za specijalne operacije stigle su u Tripoli, prestonicu Libije, radi zaštite činovnika Vlade Fajeza Saradža, javlja televizija „Al Arabija“.

Izmene u ruskoj Vladi verovatno neće dovesti do promena tih akcija koje preduzima Vašington protiv Moskve, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo u intervjuu novinaru Toniju Kacu.Ostale novosti iz rubrike »