booking.com
Početna stranica > Novosti

Srijska vojska nastavlja sa raspoređivanjem snaga radi odbrane od agresije Turske - Damask

Srijska vojska nastavlja sa raspoređivanjem snaga radi odbrane od agresije Turske - Damask
16.10.2019. god.


Jedinice sirijske vojske nastavile su sa prodiranjem u teritorije koje su ranije bile pod kontrolom kurdskih snaga i zauzimanjem novih položaja u naseljima i gradovima u oblasti Tal Tamr na severozapadu zemlje, odnosno provincije Al Hasakija, radi dužnosti zaštite i odbrane domovine od turske agresije i njenih plaćenika iz terorističkih organizacija, prenosi sirijska SANA.
Prema dopisniku SANA-e u Al Hasakiju iz okoline Tal Tamre, vojne jedinice ušle su u nekoliko novih naselja, tako povećavši svoje prisustvo duž 15 km u naseljima Arbajin, Lailan, Al Ameria i Tavila, do naselja Al Ahras i grada Al Manadžir.Navodi se da se vojne jedinice i dalje raspoređuju u ostalim naseljima oko grada Tal Tamr, oko 40 km severozapadno od Al Hasake, gde vrše pozicioniranje radi suprotstavljaenja aktuelnoj turskoj agresiji na sirijsku teritoriju, navodi se u saopštenju.


Jedinice sirijske vojske ušle su u naselja Tal Tamr, Silos Al Agibiš, al Hasakeh, grad Manbidž na severoistoku Alepa, grad Ajn Isa i Tabka, kao i na vojni aerodrom u Raki. U svim oblastima u kojima se rasporedila vojska, dočekana je s oduševljenjm naroda.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut


  • Izvor
  • Foto: © SANA/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Nju Delhi razmatra učešće u ruskim naftnim i gasnim projektima na Arktiku jer bi saradnja sa Moskvom mogla da otvori ogromne mogućnosti za Indiju u regionu bogatim resursima. "Uspostavljamo saradnju...


Odbor za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD uputio je državnom sekretaru Majku Pompeu obavezujući poziv na saslušanje kako bi pružio informacije u vezi s naredbom predsednika Donalda Trampa...

Mehanizam rešavanja sporova sa Iranom, koji su pokrenule Francuske, Nemačka i Velika Britanija, može prouzrokovati nekontrolisani krah nuklearnog sporazuma, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.


Turske snage za specijalne operacije stigle su u Tripoli, prestonicu Libije, radi zaštite činovnika Vlade Fajeza Saradža, javlja televizija „Al Arabija“.

Izmene u ruskoj Vladi verovatno neće dovesti do promena tih akcija koje preduzima Vašington protiv Moskve, izjavio je državni sekretar SAD Majk Pompeo u intervjuu novinaru Toniju Kacu.Ostale novosti iz rubrike »