BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 22.08.

23.08.2019. god.

  


Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 22.08.


Sirijska vojska oslobodila grad Han Šeihun od terorista
 - Sirijska armija podigla je državnu zastavu nad gradom Han Šeihunom, najvećim uporištem terorista u provinciji Idlib, prenose RIA Novosti.

Trenutno se vrši operacija čišćenja.Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije je saopštilo da je vojska otvorila humanitarni koridor za civile koji žele da napuste deo provincije Idlib koji je pod kontrolom terorista.

Ranije je saopšteno da je sirijska vpojska uspela da zauzme ključne položaje oko njega i preseče glavne puteve snabdevanja terorista.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti


U sredu, 21. avgusta, teroristi su opkoljeni i poraženi na severu provincije Hama, južno od Hana Šeihuna. Prsten oko gradova Latman, Kafr Zeita, Latmin i Murik zatvoren je nakon što su se sirijske snage spojile sa jedinicama iz Sukaika severno od Han Šeihuna.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Situacija u zoni deeskalacije u Idlibu eskalirala je 5. avgusta, kada su militanti prekršili primirje i napali položaje sirijske vojske na severu provincije Hama.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Tada je sirijska vojska pokrenula napad na Han Šeihun, a 19. avgusta je izvela vazdušni napad na turski vojni konvoj koji je prešao granicu sa Sirijom i pošao prema Han Šeihunu.


Han Šeihun, foto: © RIA Novosti

Komentirajući incident, sirijski predsednik Bašar al Asad na sastanku s ruskom parlamentarnom delegacijom je izjavio da su borbe u pokrajini Idlib pokazale neograničenu podršku terorističkim grupama od strane Turske.


Pregled političkih i drugih vesti za 22
.08. 
 
  
  

 Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -

OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima 


   • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je telefonom sa pomoćnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja i razvoju saradnje dveju...


  Stručnjaci su započeli rad na produženju Sporazuma o stratšekom ofantivnom naoružanju (START 3)., saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u eteru TV kanala "Rusija 24".

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je, na Tviteru, da je potpisao Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine.


Predsednik Vladimir Putin, u kontekstu subotnjih neodobrenih protesta u Ruskoj Federaciji, podsetio je na primer nereda u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se učesnicima zauzimanja Kapitola preti kaznama od 15...

U Hali 3 Beogradskog sajma danas je otvoren još jedan punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa, koji ima 24 kabine za lekarske preglede i 28 kabina za vakcinaciju.


Zamenik ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov je izrazio protest američkom ambasadoru u Rusiji Džonu Salivenu zbog komentara američke ambasade o mitinzima podrške ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.


Ostale novosti iz rubrike »