Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Skot: Dva diktatora pre 80 godina tajno podelila istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku

Skot: Dva diktatora pre 80 godina tajno podelila istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku
23.08.2019. god.


"Pre tačno 80 godina potpisan je zloglasni Ribentrop-Molotov pakt na osnovu kojeg su dva diktatora tajno podelili Istočnu Evropu na nacističku i sovjetsku sferu uticaja.", saopštio je ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot.


Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao je na saopštenje Skota, saopštivši da je "tragedija mogla biti izbegnuta da su zapadne zemlje prihvatile predlog Moskve o uspostavljanju kolektivne bezbednosti, u
mesto što su insistirale na ciničnoj politici ’povlađivanja‘ kako bi preusmerile Hitlerovu agresiju na istok“.

"Pokušaji da se Sovjetski Savez prikaže kao „pokretač“ Drugog svetskog rata i omalovažaju sveto sećanje na milione sovjetskih ljudi koji su dali svoje živote za rušenje nacizma i oslobađanje sebe i evropskih naroda.", naglasio je Harčenko.


„Molim vas da konsultujete presude iz Nirnberga, koje su i danas integralni deo međunarodnog prava“, dodao je on.

Fotografije na kojima se vide premijeri zapadnih zemalja kako se rukuju sa nacističkim liderima, lako se mogu pronaći, dodao je ruski ambasador.
 
„Proveriti ’Čemberlen i Hitler u Godesbergu, septembar 1938‘ ili ’Minhenski sporazum, septembar 1938‘“, naveo je Bocan-Harčenko.

 

   • Izvor
  • foto: Snimak ekrana / Jutjub / ambasada SAD/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Jelena Žarić Kovačević, narodna poslanica u Skupštini Srbije, otvoriće ovogodišnju konferenciju „Neka bolja budućnost“, čiji je cilj podrška mladim talentima.  Jelena Žarić Kovačević je i do sada kroz svoje aktivnosti...


„Trenutno sam jako opasan čovjek za Republiku Srpsku i za ruske investitore jer imam mnogo informacija. Prijete mi ubistvom, jer znam imena, datume, šta se prodavalo, kome se prodavalo,...

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom , a sve


Rusija će u Ujedinjenim nacijama pokrenuti pitanje američkih pretenzija na Mesečeve resurse, prenose RIA Novosti saopštenje „Roskosmosa“.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine je saopštilo da će Kina preduzeti recipročne kontramere protiv šest američkih medijskih kompanija nakon što su SAD šest kineskih medija označile kao „strane misije“.Ostale novosti iz rubrike »