Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Milion otisaka prstiju završilo na Internetu

Milion otisaka prstiju završilo na Internetu
17.08.2019. god.
Da niko nije bezbedan od hakera, pokazuje i primer Londonske policije. Naime, hakerska grupa "ConectZ" ukrala je više od 1 miliona biometrijskih podataka građana od kompanije Suprema, koja je razvijala tehnologije i softver za Metro Police.
Ova baza podataka je ponuđena na prodaju, a hakeri traže 4 miliona funti u Bitkoin valuti. 
 
Biometrijski podaci su nepromenjljivi, te se jednom ukradeni podaci mogu više puta preprodavati na "Tamnom Internetu (Dark Web)"
 
Da je u pitanju veoma sofiaticiran napada iza koga stoje stručnjaci, a moguće i neka država, govori i podatak da je kompanija Suprema imala sopstveni "intranet" odvijen od ostatka mreže, sopstvene visoko obezbeđene servere, kao i višestruku proveru pristupa zaposlenih. 
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da se svet suočava sa „generacijskom katastrofom“ zbog zatvaranja škole usled globalne pandemije virusa korona.


Sirijska PVO presrela je „neprijateljske“ mete iznad prestonice zemlje, prenela je sirijska SANA. Saopšten


Poljska se pretvara u vojnu podršku Sjedinjenih Američkih Država na istoku Evrope, izjavio je senator Aleksej, komentarišući odluku Vašingtona da pošalje u tu zemlju dodatnih hiljadu američkih vojnika.

Proizvodnja domaće vakcine protiv koronavirusa u Rusiji trebalo bi da počne u septembru, a do početka 2021. godine zemlja bi mogla da proizvodi nekoliko miliona doza mesečno, saopštio je...


Pjongjang je verovatno razvijo nuklearne bojeve glave koje mogu da stanu u balističke rakete, te ostvaruje drugi napredak u svom programu naoružanja, navodi se u izveštaju koji je dostavljen...


Ostale novosti iz rubrike »