booking.com
Početna stranica > Novosti

Rudkosj: SAD pored što obučavaju teroriste u Siriji pljačkaju nalazišta nafte i postrojenja

Rudkosj: SAD pored što obučavaju teroriste u Siriji pljačkaju nalazišta nafte i postrojenja
30.07.2019. god.


„Zadaci militanata koje su obučili Amerikanci su uništavanje naftne i gasne infrastrukture i teroristički napadi na sirijske Vladine snage“, izjavio je na brifingu u Ministarstvu odbrane načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Vojske Rusije general-pukovnik Sergej Rudskoj.


Prema njegovim rečima, deo terorista koji su prošli obuku u zoni El Tanf, koju kontrolišu Sjedinjene Američke Države, prebacuje se helikopterima američkog ratnog vazduhoplovstva u oblast Eufrata, a najbolje obučeni diverzanti se šalju na teritorije pod kontrolom Vlade da bi destabilizovali situaciju.

„Njihovi zadaci su da izvršavaju diverzije, da uništavaju naftnu i gasnu infrastrukturu i da vrše terorističke akcije protiv sirijskih snaga. Takve grupe su pronađene u naseljima El Suveida, Palmire i Abu Kemala“, objasnio je Rudskoj.

Osim obuke militanata, američke strukture u Siriji bave se i pljačkanjem naftnih postrojenja i nalazišta nafte. U poslednje vreme se u ovim objektima primećuje aktivno povećavanje broja pripadnika američkih privatnih vojnih kompanija.

„Danas u Siriji broj ovih plaćenika prelazi 3.500 ljudi“, dodao je Rudskoj.

General je istakao da je organizovana proizvodnja i prodaja sirijske nafte sa polja Konako, El Omar i Tanak, koja se nalaze na istočnoj obali Eufrata.

„Postoji kriminalna šema za prekogranične isporuke sirijske nafte. Jednostavno se dešava pljačka nacionalnog bogatstva Sirije“, naglasio je Rudskoj.
 
On je konstatovao da Sjedinjene Američke Države ne prestaju sa isporukama oružja i vojne tehnike u oblast oko reke Eufrat. 

„U zamenu za pomoć u krijumčarenju nafte, Sjedinjene Američke Države ’pumpaju oružje‘ i kurdskim i arapskim formacijama, koje ga zatim koriste jedni protiv drugih. Sve ovo samo pogoršava situaciju u ratom razorenom regionu“, zaključio je Rudskoj.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Ministerstvo oboronы RF/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Glavna američka baza na severu Sirije uništena je vazdušnim napadom nakon što su se snage povukle, verovatno, kako bi se sprečili sramotni video snimci napuštenog objekta nakon što bi...


Koliko je stajling bitan za jednu voditeljku?   Jako je bitno kakav utisak ostavljaš na ljude koji te gledaju na televiziji. Za mene je jako važno da budem obučena moderno i...


Jedinice sirijske vojske nastavile su sa prodiranjem u teritorije koje su ranije bile pod kontrolom kurdskih snaga i zauzimanjem novih položaja u naseljima i gradovima u oblasti Tal Tamr...

Postoji rizik od ponovnog preporoda "Islamske države" u Siriji, a invazija Turske na severoistoku zemlja je krivac za to, saopštila je za Boutaina Šaban, politički savetnik sirijskog predsednika Bašara...


Pravljenje ruskog nadzvučnog putničkog aviona: Prvi let će obaviti modifikovani MiG-29


Ostale novosti iz rubrike »