booking.com
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Zapadni pokrovitelji spremni da zažmure na rusofobiju u Gruziji

Lavrov: Zapadni pokrovitelji spremni da zažmure na rusofobiju u Gruziji
25.06.2019. god.


Zapadne države ignorišu pojavu nacionalizma i rusofobije u Gruziji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa rukovodiocima ruskog NVO sektora.


„Zapadni pokrovitelji su spremni da zažmure na ekscese nacionalista, rusofobiju, samo da se prekinu veze gruzijskog naroda sa našom državom, da se revidira zajednička istorija“, rekao je Lavrov.

„Mi trezveno ocenjujemo ulogu SAD i njihovih saveznika na međunarodnoj areni“, dodao je ministar.

Ipak, po njegovim rečima, Rusija se ne ograđuje ni od koga, ne izoluje se, ne izbegava dijalog po pitanjima gde postoji mogućnost za zajednički uzajamno korisni rad u cilju rešavanja zajedničkih problema kao što su terorizam, šverc narkoticima, organizovani kriminal i rizici širenja oružja za masovno uništenje.

Po njegovim rečima, žalostan rezultat u ovom trenutku pokazuje i Ukrajina, koja slepo sluša savete iz inostranstva. Država sa ogromnim potencijalom se pretvorila u stalnog molioca međunarodne pomoći sa slabom ekonomijom.

„Država sa ogromnim potencijalom je za vreme režima Porošenka dovedena do stanja da moli za međunarodnu pomoć, izgubila je industrijsku bazu, ima ogroman problem sa odlivom radno sposobnog stanovništa i da ne govorimo o unutrašnjem konfliktu i raskolu u društvu po duhovnoj i civilizacijskoj liniji“, dodao je Lavrov.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana je objavila snimke za koje se navodi da opovrgavaju tvrdnju SAD-a da je oborena iranska bespilotna letelia iznad Ormuskog moreuza, navodeći da je video snimljen nakon...


Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, priredio je u Gradskoj kući u Novom Sadu svečani prijem za stipediste kompanije NIS koji studiraju ili su svoje studije završili u Ruskoj Federaciji....

Odbor za standardizaciju srbskog jezika uputio je pismo Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje u kome ističe da ne postoji poseban jezik Bošnjaka koji se lingvistički razlikuje od srbskog jezika...


Moskva ne podržava jednostrane sankcije, izjavila je portpar Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući evropske sankcije Turskoj, koje su uvedene zbog geoloških istraživanja u vodama Kipra.

Stupanjem na snagu zakona o državnom jeziku u Ukrajini odložiće se izgledi za mirno rešenje situacije u Donbasu i to dodatno komplikuje situaciju, izjavila je na redovnom brifingu portparolka...


Komanda američkih Oružanih snaga planira da poveća broj privatnih vojnih kompanija u severnim delovima Sirije zbog smanjenja svog kontingenta, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »