booking.com
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Zapadni pokrovitelji spremni da zažmure na rusofobiju u Gruziji

Lavrov: Zapadni pokrovitelji spremni da zažmure na rusofobiju u Gruziji
25.06.2019. god.


Zapadne države ignorišu pojavu nacionalizma i rusofobije u Gruziji, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa rukovodiocima ruskog NVO sektora.


„Zapadni pokrovitelji su spremni da zažmure na ekscese nacionalista, rusofobiju, samo da se prekinu veze gruzijskog naroda sa našom državom, da se revidira zajednička istorija“, rekao je Lavrov.

„Mi trezveno ocenjujemo ulogu SAD i njihovih saveznika na međunarodnoj areni“, dodao je ministar.

Ipak, po njegovim rečima, Rusija se ne ograđuje ni od koga, ne izoluje se, ne izbegava dijalog po pitanjima gde postoji mogućnost za zajednički uzajamno korisni rad u cilju rešavanja zajedničkih problema kao što su terorizam, šverc narkoticima, organizovani kriminal i rizici širenja oružja za masovno uništenje.

Po njegovim rečima, žalostan rezultat u ovom trenutku pokazuje i Ukrajina, koja slepo sluša savete iz inostranstva. Država sa ogromnim potencijalom se pretvorila u stalnog molioca međunarodne pomoći sa slabom ekonomijom.

„Država sa ogromnim potencijalom je za vreme režima Porošenka dovedena do stanja da moli za međunarodnu pomoć, izgubila je industrijsku bazu, ima ogroman problem sa odlivom radno sposobnog stanovništa i da ne govorimo o unutrašnjem konfliktu i raskolu u društvu po duhovnoj i civilizacijskoj liniji“, dodao je Lavrov.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Koliko je stajling bitan za jednu voditeljku?   Jako je bitno kakav utisak ostavljaš na ljude koji te gledaju na televiziji. Za mene je jako važno da budem obučena moderno i...


Jedinice sirijske vojske nastavile su sa prodiranjem u teritorije koje su ranije bile pod kontrolom kurdskih snaga i zauzimanjem novih položaja u naseljima i gradovima u oblasti Tal Tamr...


Postoji rizik od ponovnog preporoda "Islamske države" u Siriji, a invazija Turske na severoistoku zemlja je krivac za to, saopštila je za Boutaina Šaban, politički savetnik sirijskog predsednika Bašara...

Pravljenje ruskog nadzvučnog putničkog aviona: Prvi let će obaviti modifikovani MiG-29Ostale novosti iz rubrike »