booking.com
Početna stranica > Novosti

Peskov: U Gruziji vlada velika rusofobska histerija koju iznutra podgrevaju radikalni elementi

Peskov: U Gruziji vlada velika rusofobska histerija koju iznutra podgrevaju radikalni elementi
25.06.2019. god.


U Kremlju sa žaljenjem konstatuju da u Gruziji vlada rusofobska histerija koju radikalni elementi veštački podgrevaju iznutra, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.


„Nažalost, u celini se može se konstatovati da u Gruziji vlada velika rusofobska histerija koju iznutra podgrevaju radikalni elementi. To je za žaljenje“, izjavio je Peskov novinarima, komentarišući događaje u Gruziji.

On je dodao da će Moskva razmisliti o ukidanju mera koje su uvedene protiv Gruzije, nakon što se situacija u zemlji promeni, odnosno prekine sa rusofobijom.

„Iz objavljenih dokumenata se vidi da tamo nema jasnog roka. Radi se o povratku u nerusofobsko stanje u Gruziji. Čim to bude zabeleženo, to će biti povod da se razmisli o revidiranju donetih odluka“, rekao je portparol Peskov.

On je naveo da nije nije upoznat sa navodnim planovima o uvođenju novih ograničenja protiv Tbilisija.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici su 20. juna počeli protesti zbog toga što je tokom otvaranja Generalne sednice Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja šef organizacije, poslanik Državne dume Rusije Sergej Gavrilov, seo u fotelju predsedavajućeg parlamenta Gruzije.

Samo dan kasnije je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz kojim se zabranjuje ruskim avio-kompanijama da prevoze građane iz Rusije u Gruziju, počev od 8. jula.


  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti/Alekseй Kudenko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Koliko je stajling bitan za jednu voditeljku?   Jako je bitno kakav utisak ostavljaš na ljude koji te gledaju na televiziji. Za mene je jako važno da budem obučena moderno i...


Jedinice sirijske vojske nastavile su sa prodiranjem u teritorije koje su ranije bile pod kontrolom kurdskih snaga i zauzimanjem novih položaja u naseljima i gradovima u oblasti Tal Tamr...


Postoji rizik od ponovnog preporoda "Islamske države" u Siriji, a invazija Turske na severoistoku zemlja je krivac za to, saopštila je za Boutaina Šaban, politički savetnik sirijskog predsednika Bašara...

Pravljenje ruskog nadzvučnog putničkog aviona: Prvi let će obaviti modifikovani MiG-29Ostale novosti iz rubrike »