booking.com
Početna stranica > Novosti

Peskov: U Gruziji vlada velika rusofobska histerija koju iznutra podgrevaju radikalni elementi

Peskov: U Gruziji vlada velika rusofobska histerija koju iznutra podgrevaju radikalni elementi
25.06.2019. god.


U Kremlju sa žaljenjem konstatuju da u Gruziji vlada rusofobska histerija koju radikalni elementi veštački podgrevaju iznutra, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.


„Nažalost, u celini se može se konstatovati da u Gruziji vlada velika rusofobska histerija koju iznutra podgrevaju radikalni elementi. To je za žaljenje“, izjavio je Peskov novinarima, komentarišući događaje u Gruziji.

On je dodao da će Moskva razmisliti o ukidanju mera koje su uvedene protiv Gruzije, nakon što se situacija u zemlji promeni, odnosno prekine sa rusofobijom.

„Iz objavljenih dokumenata se vidi da tamo nema jasnog roka. Radi se o povratku u nerusofobsko stanje u Gruziji. Čim to bude zabeleženo, to će biti povod da se razmisli o revidiranju donetih odluka“, rekao je portparol Peskov.

On je naveo da nije nije upoznat sa navodnim planovima o uvođenju novih ograničenja protiv Tbilisija.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici su 20. juna počeli protesti zbog toga što je tokom otvaranja Generalne sednice Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja šef organizacije, poslanik Državne dume Rusije Sergej Gavrilov, seo u fotelju predsedavajućeg parlamenta Gruzije.

Samo dan kasnije je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz kojim se zabranjuje ruskim avio-kompanijama da prevoze građane iz Rusije u Gruziju, počev od 8. jula.


  • Izvor
  • Foto: © RIA Novosti/Alekseй Kudenko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Revolucionarna garda Irana je objavila snimke za koje se navodi da opovrgavaju tvrdnju SAD-a da je oborena iranska bespilotna letelia iznad Ormuskog moreuza, navodeći da je video snimljen nakon...


Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, priredio je u Gradskoj kući u Novom Sadu svečani prijem za stipediste kompanije NIS koji studiraju ili su svoje studije završili u Ruskoj Federaciji....

Odbor za standardizaciju srbskog jezika uputio je pismo Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje u kome ističe da ne postoji poseban jezik Bošnjaka koji se lingvistički razlikuje od srbskog jezika...


Moskva ne podržava jednostrane sankcije, izjavila je portpar Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući evropske sankcije Turskoj, koje su uvedene zbog geoloških istraživanja u vodama Kipra.

Stupanjem na snagu zakona o državnom jeziku u Ukrajini odložiće se izgledi za mirno rešenje situacije u Donbasu i to dodatno komplikuje situaciju, izjavila je na redovnom brifingu portparolka...


Komanda američkih Oružanih snaga planira da poveća broj privatnih vojnih kompanija u severnim delovima Sirije zbog smanjenja svog kontingenta, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »