booking.com
Početna stranica > Novosti

Patrušev: Rusija će pružiti podršku Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola

Patrušev: Rusija će pružiti podršku Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola
19.06.2019. god.


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje srpske policije i ruskih bezbednosnih službi.

Tema sastanka Stefanovića sa Patruševim bila je buduća saradnja dve države u borbi protiv terorizma, kao i organizovanog i drugih vidova kriminala, prenosi RTS.

Tokom susreta u ruskom gradu Ufa, Stefanović je upoznao Patruševa i sa poslednjim ugrožavanjem bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, osvrnuvši se posebno na činjenicu da je tom prilikom pretučen i predstavnik Ujedinjenih nacija.

Kako je naglasio Stefanović, to je samo još jedan od dokaza da, zahvaljujući predstavnicima prištinskih institucija, na Kosovu i Metohiji nema vladavine prava i zakona, zbog čega je sigurnost Srba dodatno pogoršana.

Stefanović se osvrnuo i na ponovni zahtev Kosova za prijem u Interpol, podsetivši da je to u suprotnosti sa osnovnim pravilima ove međunarodne policijske organizacije, kao i sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

Dodao je da je i poslednji upad kosovskih bezbednosnih snaga na sever Kosova i Metohije dokaz da se od Prištine nikako ne može očekivati da poštuje međunarodno pravo, niti pravila rada Interpola.

Stefanović se zahvalio Patruševu i na principijelnoj podršci Rusije našoj zemlji povodom statusa Kosova i Metohije, ali i drugim pitanjima koja se tiču južne srpske pokrajine.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev potvrdio je da će oni pružiti podršku Republici Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola kako bi se sprečio prijem takozvanog Kosova.

Nebojša Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Rusiji povodom 10. Međunarodnog skupa visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti.


  • Izvor
  • foto: © Mihail Metcelь/TASS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija smatra specijalnu operaciju policije samoproglašene republike Kosovo u severnom delu naseljenom Srbima, nastavkom neprikrivene linije pogoršanja međuetničkih odnosa na Kosovu, koja u potpunosti narušava stabilnosti u regionu Balkana,...
Turska je pristala da privremeno zaustavi svoju vojnu operaciju na severu Sirije protiv kurdskih snaga, omogućavajući im da se povuku sa granice te zemlje, izjavio je američki potpredsednik Majk...


Ostale novosti iz rubrike »