booking.com
Početna stranica > Novosti

Patrušev: Rusija će pružiti podršku Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola

Patrušev: Rusija će pružiti podršku Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola
19.06.2019. god.


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje srpske policije i ruskih bezbednosnih službi.

Tema sastanka Stefanovića sa Patruševim bila je buduća saradnja dve države u borbi protiv terorizma, kao i organizovanog i drugih vidova kriminala, prenosi RTS.

Tokom susreta u ruskom gradu Ufa, Stefanović je upoznao Patruševa i sa poslednjim ugrožavanjem bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, osvrnuvši se posebno na činjenicu da je tom prilikom pretučen i predstavnik Ujedinjenih nacija.

Kako je naglasio Stefanović, to je samo još jedan od dokaza da, zahvaljujući predstavnicima prištinskih institucija, na Kosovu i Metohiji nema vladavine prava i zakona, zbog čega je sigurnost Srba dodatno pogoršana.

Stefanović se osvrnuo i na ponovni zahtev Kosova za prijem u Interpol, podsetivši da je to u suprotnosti sa osnovnim pravilima ove međunarodne policijske organizacije, kao i sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

Dodao je da je i poslednji upad kosovskih bezbednosnih snaga na sever Kosova i Metohije dokaz da se od Prištine nikako ne može očekivati da poštuje međunarodno pravo, niti pravila rada Interpola.

Stefanović se zahvalio Patruševu i na principijelnoj podršci Rusije našoj zemlji povodom statusa Kosova i Metohije, ali i drugim pitanjima koja se tiču južne srpske pokrajine.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev potvrdio je da će oni pružiti podršku Republici Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola kako bi se sprečio prijem takozvanog Kosova.

Nebojša Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Rusiji povodom 10. Međunarodnog skupa visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti.


  • Izvor
  • foto: © Mihail Metcelь/TASS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Peking izuzetno ceni komentar šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o širenju mita o navodnoj pretnji Kine prema Rusiji, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang, naglasivši da...


Moskva je zabrinuta zbog zdravstvenog stanja srbskog generala Ratka Mladića, jer nema potvrde nezavnisnih izvora da dobija adekvatnu medicinsku pomoć u haškom pritvoru, izjavio je u Njujorku zamenik stalnog...

Savet Evropske unije pozvao je Rusiju da "prizna odgovornost za rušenje" boinga 777 iznad Donbasa 2014. godine. DeklOstale novosti iz rubrike »