BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Čvrsta i dosledna politika podrške Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije

Čvrsta i dosledna politika podrške Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije
10.05.2019. god.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, u razgovoru s predsednikom Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantinom Kosačovom u Nišu, da su odnosi dve zemlje sve bolji i zahvalio na podršci Rusije Srbiji.


„Naši odnosi su sve bolji i hvala na podršci koju nam pružate na svim nivoima", istakao je predsednik Vučić na početku sastanka s Kosačovom.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije, dvojica sagovornika su razgovarali o daljem razvoju političkih odnosa, posebno parlamentarne saradnje dveju država, kao i o konkretnim merama za jačanje bilateralne ekonomske saradnje.

Predsednik je zahvalio na čvrstoj i doslednoj politici podrške Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i njenim naporima da pitanje Kosova i Metohije reši putem dijaloga.

On je Kosačova informisao „o razvoju situacije na KiM, teškoćama s kojima se Srbija suočava u dijalogu sa Prištinom i poslednjim merama prištinskih vlasti koje su usmerene na stvaranje nemogućih uslova za Srbe iz pokrajine".

Tanjug


  • Izvor
  • foto: twitter.com/predsednikrs/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Američka pomoć neće biti dovoljna da zaustavi ruske snage, izjavio je Dmitrij Kuleba


Zamenik ministra odbrane Timur Ivanov je godinama pod sumnjom, navode mediji

Predsednik Ebrahim Raisi uputio je oštro upozorenje zapadnom Jerusalimu


Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba objasnio je da ukrajinski konzolati više neće služiti borbenim muškarcima koji borave u inostranstvu

Estonski ministar unutrašnjih poslova Lauri Laanemets je ranije takođe predložio da se Ruska pravoslavna crkva označi kao teroristička organizacija


Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu podelio je najnovije procene kijevskih žrtava na bojnom polju


Ostale novosti iz rubrike »