booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: „Ne veruj nikome, ni Kubancima ni Rusima“, kaže Maduru dokazani lažov Abrams

RT: „Ne veruj nikome, ni Kubancima ni Rusima“, kaže Maduru dokazani lažov Abrams
03.05.2019. god.


Izvor: Vostok / RT

Predsednik Nikolas Maduro ne bi trebalo da veruje nikome oko sebe, posebno ne Kubancima i Rusima, rekao je američki čovek za rušenje venecuelanskog predsednika posle poslednjeg neuspelog pokušaja državnog udara koji su podržale SAD.

Eliot Abrams je imenovan od strane Trampove administracije da vodi napore da se zbaci s vlasti izabrani predsednik Venecuele Nikolas Maduro i zameni samoproglašenim "privremenim predsednikom" Huanom Gvaidom. Američki štićenik je u utorak pokušao da pokrene vojnu pobunu u zemlji, snimanjem sebe pored vojne baze u Karakasu sa nekoliko uniformisanih osoba iza njega, dok je održao uzbuđujući govor, ali nije uspeo. Posle toga se Abrams pridružio horu visokih američkih zvaničnika koji su saopštili javnosti da Madurova vlada zapravo pada.Obraćajući se američko-venecuelanskom TV kanalu VPItv, američki specijalni izaslanik za Venecuelu rekao je da je Gvaido bio angažovan u pregovorima sa visokim vojnim komandantima o uslovima o njihovoj izdaji, odnoso okretanju leđa Maduru, a koji nije znao za sastanak, uvereno je Abrams saopštio u etru.

Abrams je nastavio da pokušava da posadi seme sumnje u Madurovo srce, ako ikada bude gledao intervju.

“Maduro ne može verovati svojoj okolini, uključujući i svakoga ko tvrdi da mu je odan. Ne može računati na to. Pogotovo na Kubance i Ruse“, zloslutno je rekao Abrams.


Pa, možda će predsednik Venecuele ovo čuti i reći sebi: ovaj tip zna stvari i mora da govori istinu. Ali Abramsov zapis nije baš jedini od besprekorne iskrenosti. On je čak bio osuđen 1991. godine zbog laganja Kongresu o aferi Iran-Kontra - operacija Cije iz perioda Regana koja je prodala oružje Iranu i koristila neobračunati novac za slanje oružja militantima u Nikaragvu - ali je dobio pomilovanje od Reganovog potpredsednika, Džordža Buša, koji je potom postao predsednik.

Druge primarne ličnosti u timu "Srušiti Madura" davale su medijima slične bombastične izjave nakon neuspelog državnog udara, objašnjavajući da su dani "režima" odbrojani. Državni sekretar i bivši šef Cije, Majk Pompeo, ustvrdio je da je predsednik Venecuele planirao da pobegnr iz zemlje, ali da su ga Rusi sprečili u tome, takođe priča koju je Abrams naveo u svom razgovoru. Moskva je to nazvala "lažnom vešću".

I savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je ustvrdio da se Maduro plaši svog naroda i da se krije u vojnom bunkeru. Sramotno, Maduro je u istom trenutku držao govor pred desetinama hiljada ljudi koji su ga bodrili u Karakasu.

Ali možda su američki zvaničnici davali svoje izveštaje o događajima u nekom alternativnom univerzumu?
  • Izvor
  • foto: © Miraflores Palace Handout via REUTERS / ©Mark Wilson/Getty Images/AFP / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

      U Vranju je danas održana tradicionalna Samsijada, na kojoj su se domaćice iz Vranja, ali i drugih mesta takmičile u pripremanju samse i drugih tradicionalnih jela.   Ovogodišnja Samsi


    Tesla je lider na polju električnih automobila, ali i baterija koje

    U svetu automobila kao da nema granica. Ljubitelji super automobila znaju da cene nek


Izjava predsednika Rusije Vladimira Putina o potrebi preduzimanja mera za pripremu simetričnog odgovora na testiranje krstareće rakete u SAD predstavlja „još jedan primer“ dejstava Rusije usmerenih na podrivanje evropske...

U jesen 1939. godine Josif Staljin je potpisao Sporazum o nenapadanju sa Hitlerovom Nemačkom. Taj sporazum je sadržao i tajni protokol koji se ticao podele Poljske i Baltičkih država....


Rusija je saopštila da neće sedeti skrštenih ruku nakon što su SAD testirale raketu koja je zabranjena Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Kao odgovor, Moskva ima...


Ostale novosti iz rubrike »