booking.com
Početna stranica > Novosti

Rusija će zakupiti sirijski Tartus na 49 godina

Rusija će zakupiti sirijski Tartus na 49 godina
21.04.2019. god.


Rusija će dobiti u zakup morsku luku Tartus u Siriji na period od 49 godina, rekao je zamenik premijera Jurij Borisov nakon sastanka s predsednikom Sirijse Bašarom Asadom.

Prema Borisovim rečima, tokom svog putovanja u Siriju, uspeli su da konsoliduju sporazum o korišćenju Tartusa.

"Veoma smo dobro napredovali po ovom pitanju i nadamo se da će ugovor biti potpisan u roku od nedelju dana", dodao je potpredsednik Vlade i dodao da će luku moći da koristi i ruski biznis.


Borisov je dodao da je odluka o zakupu Tartusa donesena na sastanku međuvladine komisije u decembru 2018. godine.


On je takođe izrazio nadu da će zakup luke povećati trgovinsku razmenu između dve zemlje i da će igrati u korist sirijske ekonomije.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut  • Izvor
  • foto: Foto: ©RIA Novosti/Vasiliй Batanov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Rusija poziva na ujedinje u naporu za uspostavljanje ujednačenih pravila u svetskoj ekonomiji i prestanku „borbi bez pravila“, saopštio je ruski lider Vladimir Putin na Samitu za saradnju i...


"Žalosno je da čovek koji je na tronu svojih predaka čini ono što ni Turci nisu činili"

Odbor za standardizaciju srbskog jezika uputio je Konferenciji univerziteta Srbije (Konus) predlog da se na fakultete uvede srbski jezik kao obavezan predmet.


Vlada Crne Gore treba da povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispojvesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, poručeno je sa velikog Trojičindanskog sabora u Podgorici uz opomenu da...

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je izjavio da ne žuri da postigne dogovor sa Severnom Korejom u vezi sa njenim nuklearnim sporazumom, nekoliko dana nakon što je rekao da...Ostale novosti iz rubrike »