booking.com
Početna stranica > Novosti
Slavica Jovanović

NEOBIČAN HOBI ŠAPČANKE DR ZAGORKE STEFANOVIĆ , CVEĆE U ODBAČENOJ AMBALAŽI

NEOBIČAN HOBI ŠAPČANKE  DR  ZAGORKE STEFANOVIĆ ,  CVEĆE  U ODBAČENOJ AMBALAŽI
06.11.2018. god.

 NEOBIČAN HOBI ŠAPČANKE  DR ZAGORKE STEFANOVIĆ ,  CVEĆE U ODBAČENOJ AMBALAŽI

Dr Zagorka Stefanović  Šapčanka , odnedavno je u penziji , ali neumorna duhom  posvetila se onom što najviše voli , a to je ekologija , priroda , cveće , druženje sa prijateljima . Učestvuje na tribinama Šabačkog Ekološkog Pokreta , sakuplja  reciklažne konzerve , plastične flaše , kante i gajbice u kojima gaji cveće . Njena je kuća prepuna cveća koje se ni po čemu ne razlikuju i drugih kuća i terasa , da to cveće  nije odgajano u odbačenim plastičnim flašama , kantama , lavorima , gajbicama i ostaloj odbačenoj ambalaži , umesto saksija . I lepo i dekorativno i korisno . Zagorka tvrdi da cveću ne trebaju saksije sa rupama i da je dovoljno da se u cveće ulije vode onoliko koliko je potrebno i da se na taj način izbegava prljanje saksija i podmetača , kao i stvaranje prašine .

 

Ovu neobičnu ženu možete sresti često i na ulici kako skuplja sekundarne sirovine , limene konzerve i razgovara sa uličnim čistačima . Ideju da treba iskoristiti odbačenu ambalažu , odnosno reciklažni odpad  Zaga je već odavno realizovala i primenjuje u praksi . Učestvuje i u ekološkim akcijama Šabačkom Ekološkog Pokreta čišćenja planine Cer , odakle je rodom i drugim aktivnostima . Zagorka se privatno druži i sa svojim mnogobrojnim pacijentima , sa mnogima se i sprijateljila i nije retkost da je rado zovu na krštenja , venčanja , slave , ispraćaje itd . Zagorka je inače doktor medicine rada i kao magistarski rad pripremala je  rad iz grafologije .Osim grafologije , njena interesovanja su i astrologija i hiromantija u čemu se kažu takođe veoma uspešno oprobala .

 

Zagovornik je  da treba iskoristiti a ne bacati plastične flaše, jer ona nema ni jedne saksije , ali ima pune terase cveća , kuktusa i agava, čuvarkuća  koje su predivne i ogromne iako su izrasle u odbačenoj ambalaži , kantama , gajbicama .... I da treba iskoristiti reciklažni odpad u cilju očuvanja planete .

Ljudi kojima se najviše divi ova Šapčanka  dr Zagorka Stefanović su ulični čistači . Njih obožava .

 

Pripremila : Slavica Jovanović novinar i književnik

Foto : Slavica Jovanović

 

Kaktusi u odbačenoj ambalaži, foto: Slavica Jovanović

 

 


 

 

  • Izvor
  • http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/257/gledaoci-reporteri/3261088/gledaoci-reporteri-18-septembar-2018.html


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko optužio je Moskvu da priprema vojni napad na Ukrajinu, tokom debate na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.


Predsednik Vladimir Putin je rekao da postoje međusobne tenzije između Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, ali da to nije razlog nove Karipske krize. "Imamo prilično dobre kontakte na celoj vojnoj...

Ukrajinska vojska je održala taktičke vojne vežbe s bojevim gađanjem na obalama Azovskog mora, saopštio je Generalštab oružanih snaga Ukrajine.


Sjedinjene Američke Države narušavaju Povelju Ujedinjenih nacija i direktno se mešaju u unutrašnje poslove druge države, tako što prete pripadnicima venecuelanske vojske, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej...


Prvi puk raketnog sistema „Avangard“ biće razmešten do kraja decembra ove godine, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.


Ostale novosti iz rubrike »