booking.com
Početna stranica > Novosti

Banjalučani kreću na dugi put da podrže Srbiju

Banjalučani kreću na dugi put da podrže Srbiju
17.06.2018. god.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u Rusiji pored navijača iz Srbije i dijaspore, kao i uvek srdačno podržavaju i navijači iz Republike Srpske. Od Novog Grada do Trebinja svi će biti uz male ekrane i iz sveg srca navijati za Srbiju. Takođe, veliki broj njih već je otputovao ili će tek otputovati u Rusiju, ali samo mali broj njih se odlučio da otputuju grupno kombijem, na putovanje od više hiljada kilometara.Tako su i sedmorica prijatelja iz Banjaluke, koji su zajedno sedeli u đačkim klupama u osnovnoj školi, opet tako zajedno odlučili da otputuju Rusiju i podrže reprezentaciju Srbije. Kako kažu, dugo prijateljstvo, uzajamno poštovanje i ljubav prema srbskom timu ne čini ništa neobičnim da su se odlučili za put dug 7000 kilometara. Momci iz banjalučkih naselja Rosulje i Nova Varoš su prijatelji, kumovi i braća više od 30 godina, pa im zato neće biti teško da zajedno pređu ovaj veliki put i podrže srpsku reprezentaciju kao i, kako kažu,  braću Ruse u borbi za što bolji plasman na Svetskom prvenstvu.

Uz nesebičnu podršku koju su uvek imali kada su organizovali turnire u fudbalu i razne druge kulturne manifestacije, tako su ih i sada opet prvi podržali drugovi iz naselja, "Destilerija Savićević", a koja im je obezbedila, kako šaljivo kažu, "gorivo" za put, kao i prijatelj Arma sa svojim hostelom "Siti" koji je organizovao smeštaj i noćenje za tri dana u Kalinjingradu.


"Takođe, želim da izrazim veliku zahvalnost gospodinu Bajiću iz `Krajinapetrola` koji nam je omogućio deo goriva za put kao i `Banjalučkoj pivari` jer je nagradila našu vernost i odanost `Nektar` pivu za više od 20 godina i preuzela na sebe troškove puta (kombi,putarine,vinjete)", rekao je Kurbalija Branko jedan od učesnika ove male ali odabrane grupe navijača Srbije koja kreće na veliki put u najveću zemlju sveta.

Prvu utakmicu protiv Kostarike ovi verni navijači Srbije iz Republike Srpske gledaju u banjalučkom naselju Rosulje sa momcima iz kraja, a po završetku utakmice kreću na put za Kalinjingrad...

Momci srećno! 
  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Krajem aprila, Međuvladin savet trebalo bi da potvrdi otvaranje evroazijskog tržišta za Srbiju, koje broji više od 180 miliona potrošača. To će srbskim proizvođačima omogućiti neograničen bescarinski izvoz voćne...


Zakon o izmenama i dopunama Ustava Ukrajine, kojim se određuje kurs zemlje ka ulasku u NATO i Evropsku Uniju, stupiće na snagu u četvrtak, 21. februara.

Ispitivanja prvog serijskog motora RD-108A, koji koristi najnovije raketno gorivo, uspešno se završena, saopšteno je iz Ujedinjene korporacije za proizvodnju raketnih motora.


Predsednik Ukrajine Petro Porošenko koji je na vlast došao državnim udarom, svrguvši legalnog predsednika Viktora Janukoviča, izjavio je da je lično iznosio tela poginulih za vreme dešavanja na Majdanu....

Rusija je bila i biće suverena i nezavisna država, to je aksiom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci Saveznoj skupštini. "Rusija je bila i biće suverena, nezavisna država....


Predsednik Vladimir Putin je uporedio razvoj ruskog najsavremenijeg hipersoničnog sistema "Avangard" sa lansiranjem prvog veštačkog satelita "Sputnik-1" 1957. godine koji je napravio Sovjetski Savez.


Ostale novosti iz rubrike »