Python
Početna stranica > Novosti

Banjalučani kreću na dugi put da podrže Srbiju

Banjalučani kreću na dugi put da podrže Srbiju
17.06.2018. god.

Fudbalsku reprezentaciju Srbije u Rusiji pored navijača iz Srbije i dijaspore, kao i uvek srdačno podržavaju i navijači iz Republike Srpske. Od Novog Grada do Trebinja svi će biti uz male ekrane i iz sveg srca navijati za Srbiju. Takođe, veliki broj njih već je otputovao ili će tek otputovati u Rusiju, ali samo mali broj njih se odlučio da otputuju grupno kombijem, na putovanje od više hiljada kilometara.Tako su i sedmorica prijatelja iz Banjaluke, koji su zajedno sedeli u đačkim klupama u osnovnoj školi, opet tako zajedno odlučili da otputuju Rusiju i podrže reprezentaciju Srbije. Kako kažu, dugo prijateljstvo, uzajamno poštovanje i ljubav prema srbskom timu ne čini ništa neobičnim da su se odlučili za put dug 7000 kilometara. Momci iz banjalučkih naselja Rosulje i Nova Varoš su prijatelji, kumovi i braća više od 30 godina, pa im zato neće biti teško da zajedno pređu ovaj veliki put i podrže srpsku reprezentaciju kao i, kako kažu,  braću Ruse u borbi za što bolji plasman na Svetskom prvenstvu.

Uz nesebičnu podršku koju su uvek imali kada su organizovali turnire u fudbalu i razne druge kulturne manifestacije, tako su ih i sada opet prvi podržali drugovi iz naselja, "Destilerija Savićević", a koja im je obezbedila, kako šaljivo kažu, "gorivo" za put, kao i prijatelj Arma sa svojim hostelom "Siti" koji je organizovao smeštaj i noćenje za tri dana u Kalinjingradu.


"Takođe, želim da izrazim veliku zahvalnost gospodinu Bajiću iz `Krajinapetrola` koji nam je omogućio deo goriva za put kao i `Banjalučkoj pivari` jer je nagradila našu vernost i odanost `Nektar` pivu za više od 20 godina i preuzela na sebe troškove puta (kombi,putarine,vinjete)", rekao je Kurbalija Branko jedan od učesnika ove male ali odabrane grupe navijača Srbije koja kreće na veliki put u najveću zemlju sveta.

Prvu utakmicu protiv Kostarike ovi verni navijači Srbije iz Republike Srpske gledaju u banjalučkom naselju Rosulje sa momcima iz kraja, a po završetku utakmice kreću na put za Kalinjingrad...

Momci srećno! 
  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost