enekretnine.info - vrh
Početna stranica > Novosti

RT: Prvi tanker sankcionisanog ruskog gasa stiže u Veliku Britaniju

RT: Prvi tanker sankcionisanog ruskog gasa stiže u Veliku Britaniju
29.12.2017. god.


Izvor:
Vostok / RT

Ruski tanker je dopremio prvu seriju tečnog prirodnog gasa od Jamala do Velike Britanije. London se hitno okrenuo ruskom gasu koji pod američkim sankcijama i zbog prekida snabdevanja.

Globalna služba za pozicioniranje locirala je tanker u Harviču, iako je prethodno pokazano da brod ide prema luci Ajzl of Grejn u Kentu, gde postoji terminal za regasifikaciju.

Ranije ovog meseca, Novatek, jedan od najvećih ruskih proizvođača gasa, saopštio je da je prodao teret od 170.000 kubnih metara tečnog gasa Petronasu, britanskom ogranku malezijskog Petronasa.

Kompanija Jamal LNG, koja je locirana na ruskom Arktiku, zajednički je projekat ruske kompanije "Novatek", francuske Total, kineske nacionalne naftne korporacije i Fonda Puta svile. Novatek ima udeo od 50,1% u projektu. Njegovi partneri poseduju 20%, 20% i 9,9%.


Velika Britanija je bila prisiljena da se obrati Rusiji zbog slabog snabdevanja gasom i većih zamrzavanja koja se posljednjih sedmica dešavaju u zemlji. Temperature u centralnoj Engleskoj padale su na minus 13 stepeni, što je skoro 15 stepeni hladnije od uobičajenog proseka u decembru.


Velika Britanija je pretrpela nedostatak gasa nakon zatvaranja najvažnije transportne rute u Severnom moru. Ineos, privatna kompanija koja poseduje ključnu rafineriju u blizini Aberdina, saopštila je da je pronašla pukotinu u naftnom i gasnom vodu starom 42. godine. Firma je saopštila da će popravak trajati dve sedmice.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost