booking.com
Početna stranica > Novosti

RT: Prvi tanker sankcionisanog ruskog gasa stiže u Veliku Britaniju

RT: Prvi tanker sankcionisanog ruskog gasa stiže u Veliku Britaniju
29.12.2017. god.


Izvor:
Vostok / RT

Ruski tanker je dopremio prvu seriju tečnog prirodnog gasa od Jamala do Velike Britanije. London se hitno okrenuo ruskom gasu koji pod američkim sankcijama i zbog prekida snabdevanja.

Globalna služba za pozicioniranje locirala je tanker u Harviču, iako je prethodno pokazano da brod ide prema luci Ajzl of Grejn u Kentu, gde postoji terminal za regasifikaciju.

Ranije ovog meseca, Novatek, jedan od najvećih ruskih proizvođača gasa, saopštio je da je prodao teret od 170.000 kubnih metara tečnog gasa Petronasu, britanskom ogranku malezijskog Petronasa.

Kompanija Jamal LNG, koja je locirana na ruskom Arktiku, zajednički je projekat ruske kompanije "Novatek", francuske Total, kineske nacionalne naftne korporacije i Fonda Puta svile. Novatek ima udeo od 50,1% u projektu. Njegovi partneri poseduju 20%, 20% i 9,9%.


Velika Britanija je bila prisiljena da se obrati Rusiji zbog slabog snabdevanja gasom i većih zamrzavanja koja se posljednjih sedmica dešavaju u zemlji. Temperature u centralnoj Engleskoj padale su na minus 13 stepeni, što je skoro 15 stepeni hladnije od uobičajenog proseka u decembru.


Velika Britanija je pretrpela nedostatak gasa nakon zatvaranja najvažnije transportne rute u Severnom moru. Ineos, privatna kompanija koja poseduje ključnu rafineriju u blizini Aberdina, saopštila je da je pronašla pukotinu u naftnom i gasnom vodu starom 42. godine. Firma je saopštila da će popravak trajati dve sedmice.  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Kina je otkazala posetu komandanta svoje mornarice Sjedinjenim Američkim Državama, kao odgovor na sankcije koje je Vašington nametnuo Pekingu zbog vojne saradnje s Rusijom.


Ministarstvo odbrane Rusije će u nedelju, 23. septembra, objaviti detaljne informacije o svim okolnostima u kojima je 17. septembra oboren ruski vojni avion Il-20 u blizini sirijske obale, saopšteno...

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić razgovarao je danas sa Filipom Kudrjašovim, direktorom nedavno završene Nedelje ruskog dečjeg filma „Bajke detinjstva“ u Beogradu, direktorom Međunarodnog festivala pravoslavnog filma „Snažni duhom“ i...


Dva broda Vojno-mornaričkih snaga Ukrajine - „Donbas“ i „Korec“ -ušla su u isključivu ekonomskoj zoni Rusije, saopštila je Pogranična uprava Federalne službe bezbednosti Rusije za Krim.Ostale novosti iz rubrike »