Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

FSBiH priznao nezavisnost Kosova

FSBiH priznao nezavisnost Kosova
28.03.2008. god.

Fudbalski klub "Slavija" kažnjen je od strane disciplinske Komisije FSBiH s pet hiljada maraka zbog slabe organizacije utakmice sa FK "Sarajevo" u proteklom kolu.

Zanimljivo je da su kažnjeni s tri hiljade maraka zbog transparenta "Kosovo je Srbija" koji su postavili navijači ovog kluba popularni "Sokolovi".

Ovo je prvi put u BiH od kada postoji zajednička liga da se jednom klubu odredi ovako velika novčana kazna zbog navijačkog transparenta.

Željko Radonja, sportski direktor "Slavije" kaže za "Fokus" da je po završetku utakmice stigao poziv iz Fudbalskog saveza BiH da će "Slavija" biti kažnjena s tri hiljade maraka, ali nikakvo zvanično objašnjenje nije poslano za ovaj potez saveza.

- Stvarno smo šokirani i pitamo se zašto se kažnjavaju samo srpski klubovi dok je drugim navijačkim grupama sve dozvoljeno. BiH nije priznala Kosovo, a sada Savez odjednom kažnjava klubove za ovakve transparente. Zašto taj isti Savez BiH nije uputio dopis klubovima da znamo koji su transparenti politički, a koji nisu - pita se Radonja i dodaje da se odjednom kažnjavaju političke parole i to samo kod srpskih klubova dok je ostalim klubovima sve dozvoljeno.

On ističe da je očito da se politika umiješala u fudbal i da se primjenjuju dvostruki aršini u Savezu tako da će srpski klubovi morati nešto konkretno da preduzmu.

Nemanja Puhalo vođa "Sokolova" kaže da je transparent "Kosovo je Srbija" postavljen na još mnogim tribinama u BiH, ali je nekom iz Saveza zasmetao samo ovaj na "Slavijinom" stadionu.

- Zašto Fudbalski savez BiH nije kaznio "Željezničar" kada su njihovi navijači postavili transparent "Od Grbavice do Borika neće biti četnika" ili FK "Zrinjski" čiji su navijači napravili ustaški simbol u vidu slova "U" na utakmici. Takođe, navijači "Širokog Brijega" zovu se "Škripari" što je ime za ustaše koji su se skrivali po jamama i planinama Hercegovine činili monstruozne zločine i ubijali sve što im je došlo pod ruku, a oni na svakoj utakmici veličaju ustaše - ističe Puhalo.

On navodi da se na stadionima mnogih bošnjačkih klubova maše zastavama OVK-a, Palestine i Al Kaidinim obilježjima, ali to niko nije primijetio ili možda nije htio da primijeti.

Član disciplinske komisije FSBiH Duško Glišić negira da je "Slavija" kažnjena samo zbog političkog transparenta i dodaje da je cijela utakmica prema ocjeni delegata bila loše organizovana.  • Izvor
  • Fokus
  • Povezane teme


Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.


Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov nazvao je sankcije Vašingtona protiv tri ruske kompanije diskriminatorskim potezom usmerenim na podrivanje njihovog ekonomskog potencijala.

Rusija ne isključuje mogućnost izlaska iz Sporazuma o otvorenom nebu, ako druge države-potpisnice sporazuma ne budu ispunjavale svoje obaveze, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.


Narodna banka Srbije povećala je u oktobru projekciju rasta BDP-a za ovu godinu sa minus 1,5 odsto na minus jedan odsto. NBS,

Predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom i predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom o radu ruskih mirovnjaka u Nagorno-Karabahu i narednim koracima za pružanje humanitarne pomoći...


Rusija je spremna da ostane u Sporazumu o otvorenom nebu samo ako će ga ostali učesnici primenjivati, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Spremni smo da nastavimo da sarađujemo...


Ostale novosti iz rubrike »