booking.com
Početna stranica > Novosti

Nedodirljiv dr Zoran Jovanović

Nedodirljiv dr Zoran Jovanović
11.03.2012. god.
Pokušaji da se slučaj dr Zoran Jovanovića trajno reši, jer je rad nemoguć u uslovima kada je on prisutan u klinici, datiraju od vremena pokojnog direktora Predraga Stefanovića koji je kompletnu dokumentaciju o prekršajima dr Zorana Jovanovića od noćnih upada u medicinske arhive klinike, pa do vršenja obrednih rituala predao državnim organima.
U protekle tri godine u više navrata pozivari državnih organa nisu uspeli da lociraju dr Zorana Jovanovića u klinici za plastičnu hirurgiju KC Srbije i uruče mu pozive za suđenja.

Iz klinike je bežao uz pomoć svojih pomagača,  a uprava klinike nije reagovala potrebnim merama dojave MUP Republike Srbije o njegovom kretanju,  iako je poznato da je svaki dan u klinici i neretko noći u lekarskoj sobi koju deli sa zamenikom direktora dr Nebojšom Đuknićem. Pokušaji da se slučaj dr Zoran Jovanović trajno reši,  jer je rad nemoguć u uslovima kada je on prisutan u klinici, datiraju od vremena pokojnog direktora Predraga Stefanovića koji je kompletnu dokumentaciju o prekršajima dr Zorana Jovanovića od noćnih upada u medicinske arhive klinike pa do vršenja obrednih rituala predao državnim organima. U to vreme problem direktoru Stefanoviću bilo je članstvo dr Zorana Jovanovića u JUL-u  jer je imao čak i funkciju u stranci na opštinskom nivou ali je tokom 2000. i 2001. godine problem trebao da bude rešen. Međutim smrt direktora Stefanovića je to osujetila, a dr Zoran Jovanović je čuvši za smrt direktora istog momenta uleteo u operacionu salu i likovao rečima „Umro je…konačno je umro“.  Jedini koji na sahranu nije došao,  nego je slavio u kafani Zlatiborac. Prof. dr Miodrag Colić je pokušao da mu pruži neku šansu u svom mandatu,  ali nije uspeo ni jedan pokušaj, jer je dr Zoran Jovanović pojačao pritiske na druge članove kolektiva,  a obredne rituale koje je ranije krio, sprovodio na očigled svih. Lica koje organi gone zbog krivičnih dela jatakovao je kao pacijente u klinici, krao medicinsku dokumentaciju iz kliničkih arhiva, šaltera i operacionih sala, podnosio stalno lažne prijave protiv kolega što je u pisanim medijima i nesmotreno priznao rečenicom „Ministarstvu sam poslao nebrojeno prijava“. Prof. dr Miodrag Colić pre tri godine pokreće akciju njegovog otkaza s obzirom da je od ranije imao prestupe zbog kojih i najmanji dovodi po važećim propisima do momentalnog otkaza, ali umesto toga na čin prebijanja radnice klinike u radno vreme i na radnom mestu uprava KC Srbije reaguje novom opomenom i krši sve važeće propise.

To takođe nije bilo dovoljno da se dr Zoran Jovanović promeni već ulazi u sukob i sa trenutnim direktorom Todorovićem koji je u više navrata upravi KC Srbije izneo njegov problem kao neizdrživ i zatražio hitnu meru otkaza, ali direktori prolaze a on ostaje.

Nedavno je nadležna državna inspekcija podnela zahtev MUP Republike Srbije za sprovođenje istrage o tome ko protiv raznih kolega podnosi prijave kao što je prijava za trgovinu kože. Reč je o tome da je iz psihijatrijske klinike dovedena na kliniku za plastičnu hirurgiju pacijentkinja sa opekotinama koje su zahtevale presađivanje kože. Otac joj je bio davalac i operacija je bila uspešna ali zatim je otac dobio anonimno pismo da mu je skinuto više kože nego što je presađeno njegovoj ćerki i prodato. Otac je odmah alarmirao sve državne organe,  a uprava KC Srbije nije prijavila MUP Republike Srbije dr Zorana Jovanovića za lažno prijavljivanje iako je poznato da je u večernjim satima ulazio na odsek opekotina i uzimao istoriju te bolesnice na šta nije imao pravo pošto je ne leči on niti je načelnik tog odseka. Ovakvih prijava u proteklih deset godina ima pregršt,  ali je većina podnošena na memorandumu Novog sindikata zdravstva čiji je Jovanović poverenik, dakle zašto Novi sindikat zdravstva štiti ovog prestupnika, zbog kriminala ili rituala, treće nema!


  • Izvor
  • eNovosti


Komentara (6) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Neverovatni susret na putu američkih i sirijskih snaga zabeležen je na severu Sirije, kada su se američka vozila povlačila iz kurdskog grada Kobanija, dok su sirijske snage požurile da...


Vojna operacija Turske na severoistoku Sirije "potkopala" je kampanju koju su predvodile SAD protiv terorista "Islamske države", saopštio je Pentagon, upozoravajući da će Vašington "pritisnuti" svoje NATO sa

Predsednik Vladimir Putin dočekan je u Saudijskoj Arabiji malo prerađenom verzijom ruske državne himne, ili bolje reći "remiksom". Performans je bio daleko od blistavog, ali u poređenju s nekim...


    Tri milijarde ljudi u svetu ima stalni pristup internetu, dok je dostupnost interneta (userbase reach) na oko četiri milijarde ljudi, prema istraživanju kompanije We Are Social. To i dalje...

    Evropska unija, kao i nadležne komisije su više puta do sada kaznile tehnološke gigante Fejsbuk, Gugl i Epl zbog izbegavanja poreza i kršenja zakona o trgovini i zaštiti konkurencije.&nb...Ostale novosti iz rubrike »