booking.com
Početna stranica > Komentari

KOMENTARI

Prekinuti saradnju sa Haškim tribunalom i pokrenuti incijativu prestanak njegovog rada

07.04.2008. god.
Poslije skandalozne presude Haškog tribunala Naseru Oriću srpske vlasti i srpski narod su ćutali. Zato se i mogla desiti još skandaloznija, oslobađajuća presuda Ramušu Haradinaju, a tako ponižavajuća i poražavajuća za srpski narod. Očigledno da u Haškom tribunalu nema pravde za Srbe i da je to sud jedne strane, koji više nema legitimitet. Zato tražimo od vlasti Republike Srpske da prekine svaku saradnju sa Haškim tribunalom i ne dozvoli nikakve aktivnosti na prostoru RS koje bi vodile hapšenju onih koji su stvorili Srpsku......

Da ne povjerujes da neki ljudi mogu i ovako naivno razmisljati. Dakle ako u sudskom procesu pred Haskim sudom nije utvrdjena necija krivica onda treba ignorisati sud!?

Ovde se svakako misli na bojkotovanje izrucenja Karadzica, Mladica itd. Ovo je smijesno jer se od pravde ne moze pobjeci ignorisanjem sudova. Srbija danas saradjuje sa tim sudom samo deklarativno a fakticki izbjegava izrucenje zlocinaca. Zbog toga se placa ogromna cijena: otisla je CG, otislo je Kosovo a epicentar secesionizma se seli na sjever. Naravno, najlakse je zamijeniti uzrok i posljedicu i ne zeljeti vidjeti da Srbija ispasta zbog pruzanja utocista ratnim zlocincima a ne zbog "vatikanske zavere". Ali sta se time postize? Ovim clancima po novinama se samo raspiruje nacionalizam u vlastitom korpusu a posljedice tih i takvih raspirivanja nacionalizma se osjecaju svuda sirom Srbije. Mediji ovim prave medvjedju uslugu vlastitoj publici.

Svjesan sam da Srbiji pod hitno treba jedan ratni zlocinac medju Albancima. Ako nizbogcega a ono zbog cinjenice da se MZ poziva na srpske zlocine kad daje nezavisnost Kosovu. Ali samo naivni mogu vjerovati da se ovakvim reakcijama na sudske presude to moze i iznuditi. Upravo obrnuto: ovim se Srbi predstavljaju u svijetu kao necivilizovana masa koja ne razumije da su odluke sudova neprikosnovene i da je vrije linca na necije optuzbe vec odavno iza nas.
(AG, 07.04.2008. 17:27:17) [875]
Čovjeku je uvijek žao i neveselo kad vidi zalutalu ovcu, ali ga brzo prođe ako mu se ukaže i dokaže njeno beskičmenjaštvo i lakovjernost, koji su i inače jedan od najvećih uzroka ove naše svekolike srbske patnje.. Bog neka joj pomogne, jer njeni 'pastiri' zasigurno neće.
(Stefan, 07.04.2008. 19:43:08) [876]
Bedno i jadno praviti pobednicke sudove i pravdu zakona jaceg.Ima boga,stici ce ih kazna,kad tad.
(Lazar, 24.04.2008. 16:46:56) [902]Svi komentari i poruke objavljeni na web portalu su privatno mišljenje autora i komentatora i ne predstavljaju stavove vlasnika web portala, njegove administracije i redakcije mojeNovosti.com
Detaljnije o uslovima korišćenja
Preporučujemo da se registrujete za unos komentara >>

Ostavite Vaš komentr

:) :D ;) B-) :P :-o :( x-(


Svi komentari