Domeni i hosting
Početna stranica > Komentari

KOMENTARI

Bošnjaci prijete novim ratom

24.09.2007. god.
I pored najbolje namjere Istraživačko-dokumentacionog centra Sarajevo, da prikazivanjem dokumentarnog filma "Na Drini grobnica", 21. septembra, u Goraždu, koji je nedavno snimljen u produkciji Regionalnog udruženja logoraša iz Višegrada, a u kojem se dokumentuju brojni zločini pripadnika Armije RBiH u Goraždu, Foči, Rudom, Čajniču i Višegradu tokom proteklog građanskog rata, organizatori su previdjeli činjenicu da još postoje ljudi koji ne žele ili neće da prihvate istinu i tolerantnu raspravu o njoj, navodi se u saopštenju za javnost Regionalnog udruženja logoraša iz......

Tokom agresije BiH nad Bošnjacima Višegrada izvršen je stravični ratni zločin, ubijanja, klanja, spaljivanje živih ljudi, odvođenje na put bez povratka, masovna i sistematska silovanja, pljačkanje, uništavanje svega onoga što podsjeća na Bošnjački naord.
110 sela je porušeno, svi vjerski objekti, ubijeno oko 3000 civila, od čega 119 mldb.djece i oko 600 žena sve starosne dobi.
Najveća grobnica višegradskih muslimana je DRINA.
Da zna Drina govoriti.
Za Radmilu Radisavljević znajući njenu ulogu kao ratnog sudije ne mogu reći SRAMOTNO jer ona ne zna za sramotu. Stidim se što sam žena kao ona.
Višegrađani su je pitali gdje je Abdulah Kahriman danas, ona reče "neznam negdje u Austriji, Australiji" ali smo mu napravili kuću.
Zna Radmila da je ubijen Abdulah i mnogi drugi, zna radmila kome je sudila od 10 do 19 godina fala Bogu da su preživjeli da je uskoro pogledaju licem u lice i one koje je zlostavljala prilikom suđenja.
Ratni zločinac nema vjere i nacija ima jedno ime ratni zločinac i za to mora odgovarati.
u maju i junu 1992.godine KRVAVA JE DRINA TEKLA od muslimanske krvi.

Čudno Udruženje logoraša Višegrada, gdje su bili ti logori u Višegradu za Srbe.
Najbolja je ona pjesma "laži me laži ti me najbolje lažeš" ova pjesma je posvećena Radmili Radisavljević, ali ima toliko poštenih Srba u Višegradu da će se uskoro pojaviti pred sudom da ispričaju pravu ISTINU.

Žao mi je svake majke, koja je izgubila svoje dijete jer nijedna majka ne vjerujem da je rekla "idi sine ubijaj, koji, siluj", kriva je samo što je majka ratnog zločinca. Sve dok majka ratnog zločinca ne dođe i ne kaže "nisam ga odgajala da ubija, siluje, pljačka, kriva sam samo što sam majka ratnog zločinca" majka čije je dijete ubio njen sin nikada neće oprostiti, zaboraviti.
(Bakira, 02.11.2007. 22:49:39) [531]Svi komentari i poruke objavljeni na web portalu su privatno mišljenje autora i komentatora i ne predstavljaju stavove vlasnika web portala, njegove administracije i redakcije mojeNovosti.com
Detaljnije o uslovima korišćenja
Preporučujemo da se registrujete za unos komentara >>

Ostavite Vaš komentr

:) :D ;) B-) :P :-o :( x-(


Svi komentari