booking.com
Почетна страница > Новости

Вече проткано љубавном поезијом

Вече проткано љубавном поезијом
15.02.2018. год.

У позивном дијелу конкурса награђен је Радомир Д. Митрић из Крагујевца за пјесму „Барок змијиног свлака“ и опус љубавне поезије.
У јавном дијелу конкурса од 398 уучесника, у категорији афирмисани пјесници првонаграђену пјесму је освојила Марико Сумикура из Кјота (Јапан) за пјесму „Љубав мајстор веза“; другонаграђена пјесму освојила је Зорана Манић из Сеула (Јужна Кореја) за пјесму: „Интимно, са речима интимно“ и трећенгарађену љубавну пјесму Октавија Бугар из Лозана (Швајцарска) за пјесму „Оптимиста“.
У категорији Младе наде љубавног пјесништва, пјесму над пјесмама (пјесма у цвату) припала је Милици Радованић из Невесиња, док је првонаграђена пјесма припала Марку Вилотијевићу из Никшића, другонаграђена Маријани Туру из Новог Сада и трећенаграђена Владимиру Весићу из Вршца и Христини Барјактаровић из Берана.

У категорији Свици љубавног пјесништва, пјесму над пјесмама (свици љубави) Катарини Ковачевић из Белог Потока, првонаграђена и трећенаграђена Мухамеду Дураковићу и Ахмеду Халибашићу из Живиница, и другонаграђена пјесма Ањи Александри Василијевић из Белог Потока.

На књижевној вечери своје стихове говорили су: Милош Ненад, Ђуро Стипановић, Драгиња Кудра, Марија Рожић, Ђоко Радић, Дајка Шебез из Мркоњић Града, Адна Јусић из Доњег Вакуфа, Нермин Делић из Винца, Тривун Калаба из Шипова и Миле Лисица из Бања Луке, као и награђени Радомир Д. Митрић из Крагујевца.  • Извор
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ

HTC je nekada bio lider na tržištu smartfona - prvi Android uređaji su bili upravo ovog brenda. Ipak, tokom godina HTC je izgubio inovativnost i konkurentnost.   Mešutim, novi smartfon ovog...


Poslednjih par godina se povela velika debata u svetskoj, pa i našoj javnosti o uticaju društvenih mreža na politički život i izborne kampanje. Fenomen političke propagande na društvenim mrežama...

  Na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, biće predstavljena zbirka pesama "Večita glad" Gordane Dimitrijević.   Tema zbirke pesama je ljubav, u svim njenim oblicimУ част 75. годишњице ослобађања Београда од биће приређена почасна паљба у на Поклонној гори, наводи се у саопштењу на интернет страници градоначелника и администрације града.


Остале новости из рубрике »