Почетна страница > Новости

Трамп тражи од Конгреса четири милијаде долара за супротстављање Северној Кореји

/ vostok.rs   | 07.11.2017.
Трамп тражи од Конгреса четири милијаде долара за супротстављање Северној Кореји


Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп затражио је од Конгреса додатне 5,2 милијаде долара буџетских средстава за унапређење америчке одбране.

Трамп тражи четири милијарде долара за унапређење америчке ракетне одбране ради супротстављања севернокорејској нуклеарној претњи.

„Овај захтев подржава додатне напоре да се открије, порази и одбрани од било које севернокорејске употребе балистичких ракета против САД, њених снага, савезника или партнера“, написао је Трамп у писму Конгресу.

Трамп је затражио и 1,2 милијарде долара за повећање војне присутности у Авганистану и спровођење јужноазијске стратегије.

У захтеву за та додатна буџетска средства амерички председник је навео да ће средства за Јужну Азију бити употребљена за распоређивање још 3.500 војника.

Он тражи и 700.000 долара за поправку морнаричких бродова након њихових недавних судара.

Трамп је захтев Конгресу за додатна буџетска средства упутио током своје азијске турнеје, која је у току, пренео је Ројтерс.

Он је претходно тражио 9,9 милијарди долара за период до 30. септембра 2018. године за ракетну одбрану, што су поједини конгресмени оценили као веома мали износ, наводи британска новинска агенција.


Повезане теме: САД, СевернаКореја, оружје,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »