Почетна страница > Новости

РТ: Сиријска војска уз подршку руских ваздушних снага пробила опсаду ваздушне базе код Деир ез Зора

/ vostok.rs   | 09.09.2017.Извор: Восток, РТ

Трогодишња опсада Деир ез Зора од стране терориста, дефинитвно је прекинута од стране сиријске војске, која наставља офанзиву против терориста. Сиријска војска, уз подршку руских Ваздушно-космичких снага, успела је да пробије опсаду важне ваздушне сиријске базе.

"Деветог септембра, након масовних ваздушних удара руских ваздушних снага, снаге сиријске војске су сломиле жесток отпор терориста на том подручју", наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Раније у суботу, сиријска државна телвизија је објавила да је нафтно поље Теима поново ослобођено од терориста. Ова источни део Сирије је подручје богато нафтом.

Сиријске снаге имају за циљ да ослободе преостале делове Деир ез-Зор-а од терориста. Сиријска војска је саопштила да је на ивици потпуног ослобађења града, што је једно од последњих упоришта терориста у Сирији.

Прекид блокаде догодио се раније ове недеље, након серије успешних операција које је спроводила сиријска војска.

"Складишта муниције су уништена од стране сиријских ваздухопловних снага током операције, а сиријска војска је упозната са плановима терориста са нападима у Деир ез Зору", рекао је за РТ сиријски генерал Ахмад Сулејман

"Ово је ослабило способност терориста да напдну и позову појачања из Раке и Палмире", рекао је генерал.

"Сиријска војска је водила жестоке борбе, док су џихадисти поставили импровизоване експлозивне уређаје и аутомобиле-бомбе свуда унаоколо", додао је генерал.


Повезане теме: Русија, Сирија, сукоби, рат,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »