Почетна страница > Новости

РТ: Оружје за масовно уништење неће бити кориштено на Корејском полуострву - Путин

фото: © Grigoriy Sisoev / Sputnik/ vostok.rs   | 07.09.2017.
РТ: Оружје за масовно уништење неће бити кориштено на Корејском полуострву - Путин


Извор:
Восток,РТ

Руски председник Владимир Путин је уверен да неће бити конфликта са употребом оружја за масовно уништење у североисточној Азији, рекао је он на Источном економском форуму у Владивостоку.

"Надамо се да неће доћи до конфликта са употребом оружја за масовно уништење у североисточној Азији", изјавио је руски председник Владимир Путин.

"Постоје могућности да се реши проблем Пјонгјанга дипломатским путем. То је могуће и мора се учинити ", рекао је он.

Путин верује у могућност решавања питања корејског полуострва.

"Морамо радити заједно, можемо и морамо постићи позитивне резултате", рекао је Путин, говорећи на Источном економском форуму.

Он је подсетио да су у 2005. години учесници преговора о ситуацији на корејском полуострву били близу решавању проблема.

"Скоро смо се договорили о свему 2005. године. Постигнути су споразуми, према којима је Северна Кореја преузела обавезу да укине програм нуклеарног програма, а сви остали учесници у овом процесу обећали су да ће допринети том процесу и говорили о потреби за обнављањем нормалних, добрих односа између севера и југа, о могућностима спровођења трипартитних пројеката Русија-Север-Југ ", рекао је руски лидер.


"Али онда, нажалост, по мом мишљењу, неко је од Северне Кореје тражио оно што није обећано, и постепено се ова ситуација погоршавала на тренутни ниво", рекао је Путин.


Руски лидер верује да Пјонгјанг сматра нуклеарно оружје као једину заштиту и неће је напустити.


"Они [у Северној Кореји] сматрају поседовање атомског оружја и ракетне технологије као једини начин заштите. Да ли мислите да ће сада одустати?"

Војна хистерија око Северне Кореје је контрапродуктивна, упозорио је Путин.

"Изградња неке војне атмосфере, хистерије, по мом мишљењу контрапродуктивно је и неће водити ничему, јер оно што се сада дешава провокација је из Сјеверне Кореје и то је сасвим очигледно. изазивају ситуацију, али ако то раде, они нису глупи људи, верујте ми. Дакле, они очекују одговарајућу реакцију од [њихових] партнера и они то постижу", рекао је Путин.

 


Повезане теме: Русија, СевернаКореја, Путин, нуклеарно, оружје,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »