Почетна страница > Новости

Песков: Не можемо да оставимо без одговора понекад непријатељске поступке САД

/ vostok.rs   | 31.08.2017.


 
Садашњу кризу у односима Русије и Сједињених Америчких Држава није иницирала Москва која се увек залагала за унапређење сарадње у интересу глобалне стабилности, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Москва никада није била иницијатор кризе, која се сада, нажалост, примећује у нашим билатералним односима. Москва никада није била иницијатор разних ограничења билатералних односа и санкција у погледу економије. Москва је увек поступала доследно против тога. Желео бих да вас подсетим да председник Путин такође стално говори о жељи Москве да изгради добре односе који се заснивају на принципима узајамне користи и узајамног поверења“, одговорио је Песков новинарима на питање да ли је могуће у светлу изјава новог амбасадора Русије у САД очекивати побољшање односа двеју земаља.

Он је прецизирао да је ово прилично доследна Путинова политика и, у овом случају, став који има председник и који је представио нови амбасадор Русије. Портпарол Кремља нагласио је да то није нова политика понашања Русије у односима са САД.

„Не, то није нова политика. То је традиционална политика. Ми се традиционално залажемо за добре односе са Сједињеним Америчким Државама. Штавише, сматрамо да би ови односи требало да се унапреде у интересу мира и глобалне стабилности, у интересу решавања актуелних светских и регионалних проблема“, казао је Песков.

Он је нагласио да Кремљ жали „због веома неконструктивног става који имају америчке колеге“.

„И, наравно, не можемо да оставимо без одговора понекад непријатељске поступке према нама“, додао је Песков.

Читајте више на Украјина и Новорусија из минута у минут


Повезане теме: Русија, САД, санкције, односи,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »