Почетна страница > Новости

Министарство одбране је једини извор званичних информација о руским губицима у Сирији

фото: life.ru/ vostok.rs   | 02.08.2017.
Министарство одбране је једини извор званичних информација о руским губицима у Сирији


Министарство одбране Русије представља једини извор званичних информација о руским губицима у Сирији, никакви други извори попут медија нису релевантни, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков поводом чланка Ројтерса да је у Сирији од почетка године погинуло 40 руских држављана.

„Подаци о погинулим руским држављанима у Сирији долазе искључиво из Министарства одбране, једино ти подаци могу бити званични“, рекао је Песков.

Упитан да прокоментарише наводе Ројтерса да се у Сирији налази одређен број руских добровољаца, Песков је рекао да тај податак нема никакве везе са Министарством одбране, будући да се они у Сирији налазе по сопственој жељи.

„Ако чак и има појединих руских држављана у Сирији у виду добровољаца, они немају никакве везе са Министарством одбране, детаљније информације о томе неопходно је тражити од Ројтерса, односно од њихових извора“, додао је портпарол Кремља.

Британска агенција „Ројтерс“ објавила је чланак у ком се наводи да је од почетка година погинуло 40 руских држављана, међу којима су војници, али и добровољци.

Са друге стране, према званичним подацима руског Министарства одбране, од почетка године у Сирији је погинуло 10 војника.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Повезане теме: Русија, Сирија, сукоби, рат,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »