Почетна страница > Новости

Деца "заробљена" у Ларнаки стигла у Београд

фото: РТС/ vostok.rs   | 18.04.2017.
Деца


Око три сата после поноћи на Aеродром "Никола Тесла" слетели су авиони са децом која су била "заробљена" готово 24 сата на аеродрому у Ларнаки. Грчки цариници нису им дозволили да пређу на турски део острва, где су позвани на фолклорни фестивал.

Малишани се нису уплашили – били су са вођом пута и неколико родитеља. Жао им је што нису могли да учествују на такмичењу.

"Нисмо просто могли да пређемо ту границу. Спавали смо у кафићу", каже Антонина Павлићевић.

Вођа пута са супругом и најстаријом девојчицом из групе остали су да чекају лет у среду, јер није било довољно места у авионима.

"Сада нас је пратила моја мама која је ишла са нама и мајка једне девојчице и једног дечака", прича Милица Спасовски.

Мајка Јасна Костић није хтела да коментарише насталу ситуацију.

"Ишла сам у пратњи као родитељ... нисмо могли да одемо где смо кренули. Нећу много да коментаришем, то је ствар њихове политике у шта нећемо да се мешамо", рекла је Јасна.

Родитељима је речено да позивно писмо није било валидно, зато што је из турског дела Кипра, који Грци не признају. Родитељи кажу да деца из других земаља учесница нису имали такве проблеме.

"Парадоксално је да су то исто писмо имали и преосталих 19 земаља учесница које су тамо дошле. Тако да је то једноставно прича која не пије воду", истиче један од родитеља Влада Ђорђевић.

Министарство спољних послова упозорава све групе које иду на таква путовања, да им се јаве како би проверили путну документацију, да не би долазило до сличних проблема.

РТС


Повезане теме: Србија, Грчка,


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »