Почетна страница > Новости

Трамп: САД више ништа неће наметати другим земљама

/ vostok.rs   | 21.01.2017.Доналд Трамп данас је у првом предсједничком говору најавио да ће нова америчка политика бити заснована на поштивању националних интереса других земаља и нагласио САД више неће ништа наметати другим земљама.

Трамп је, након што је на Капитол Хилу положио заклетву и званично постао 45. амерички предсједник, поручио и да ће САД „ујединити цивилизовани свијет против радикалног исламског тероризма“ и да ће та појава „бити потпуно искоријењена са лица земље“.

Он је рекао да нова америчка администрација вратити народу моћ из Вашингтона и да ће посветити пажњу отварању нових радних мјеста и развоју образовања.

„Заједно ћемо одредити курс Америке и свијета у многим наредним годинама. Ми, грађани Америке, сада смо уједињени у великом националном напору да обновимо своју земљу и обновимо обећање читавом нашем народу“, рекао је Трамп.

Трамп је додао да је у претходном периоду „Вашингтон цвјетао“, али да „народ није дијелио то богатство“.

„Постигли смо да се друге земље обогате, док су богатство, снага и самопоуздање наше земље изблиједили на хоризонту. Једна по једна, фабрике су напуштале наше обале. Богатство наше средње класе однесено је из њених домова и распоређено широм свијета. Од овог дана па надаље биће само – Америка прва, Америка прва!“, нагласио је Трамп.

Он је рекао да је завршено вријеме празне приче и да је дошао тренутак за акцију.

„Морамо имати велике планове и још веће снове. Више нећу прихватати политичатре који само причају, а ништа не раде, који се константно жале, али никада ништа не учине тим поводом. Завршено је вријеме празне приче, сада је дошао тренутак за акцију. Не дозволите ником да вам каже да се то не може учинити“, рекао је Трамп.

Он је похвалио америчке снаге безбједности и војску и рекао да ће „нови национални понос залијечити подјеле“.

„Вријеме је да се сјетимо да стара мудрост наших војника никада неће бити заборављена и да, без обзира на то да ли смо црни, смеђи или бијели, сви крваримо исту црвену крв патриота“, рекао је Трамп и закључио говор поруком „нека Бог чува Америку“.

Искра, Срна
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост < Предходна новост Следећа новост >
Остале новости


Остале новости из рубрике »