Домени и хостинг
Почетна страница > Новости

Нова књига историчара Дејана Ристића

Нова књига историчара Дејана Ристића
21.07.2020. год.

 Након великог успеха књиге историчара Дејана Ристића под насловом ,,Митови српске историје'' која је за мање од годину дана објављена у тиражу од безмало десет хиљада примерака, доживевши представљања у више од тридесет градова и неколико држава, као и у више од стотину србских и иностраних медија, пред читаоцима се налази њен наставак под називом ,,Заблуде српске историје''.

 
Заслугу за настанак ове књиге има изузетно велики број читалаца који су иницирали и подржали аутора у истраживачком раду чији је резултат књига која из угла историјске науке анализира неке од најзначајнијих митова, непознаница и историјских заблуда наше многовековне, бурне, славне и велике националне историје. 
 
 
Да ли постоји ,,србски, односно календар Светог Саве I''?
 
Да ли још увек мислите да је храбри Милош Обилић распорио турског емира Мурата I на Косову пољу? 
 
Колико истина има у тврдњи да је први србски цар уједно и једини немањићки владар без ореола? 
 
Да ли је највећи србски освајач, цар Стефан Душан IV Силни, заиста усмртио свог оца? 
 
 
Сличних питања, недоумица, непознаница или веровања има на претек.
Историчар Дејан Ристић, првом и веома популарном књигом под насловом ,,Митови српске историје" научним доказима развејао је неке од наших најзначајнијих митова и вратио нас бистрим и истинитим извориштима науке.
 
Овом књигом, сазданом на научним сазнањима и открићима, у 20 поглавља иде још даље, дубље и убедљивије са циљем да наше историјске заблуде и непознанице изнесе пред нас. 
 
Историјске непознанице и заблуде, као и псеудоисторијске тврдње неумитно се повлаче пред неумољивим научним истинама и чињеницама. 
 
У стварању митоманских прича, измишљотина и фалсификовања прошлости отишло се предалеко. Кривотвори се наша славна историја и тиме се урушава и негира идентитет нације и угрожава њен опстанак.
Ови узбудљиви и аутентични историјски есеји представљају резултат обавезе науке и истраживача да се величанствена вишевековна историја србског народа растерети и ослободи тешког терета митоманије и историјских заблуда.
 
Аутор свих илустрација у овој књизи је, као и у случају ,,Митова српске историје'', један од најистакнутијих србских графичара млађе генерације др Никола Радосављевић.
 
M. H. 
Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Млада џез вокалисткиња Софија Кнежевић била је изузетно продуктивна током пандемије.  Након објављивања албума “Софијазз”. који је у последњих пар месеци добио велики број номинација и награда, није губила време...

Војнофилмски центар „Застава филм“, установа у саставу Управе за односе са јавношћу Министарства одбране, 14. новембра обележава 72 године постојања и рада. Истрајно и вредно бележећи филмом војнички живот...


Снимање филма почиње у октобру идуће године, паралелно са снимањем првог Насиног блокбастера са Томом Крузом у главној улози.

Изложбом „Ратна слика Србије у Другом светском рату, 1941-1945“ Галерија Дома Војске Србије учествоваће на овогодишњој манифестацији „Музеји за 10” која се одржава од 9. до 15. но


Донбас је моја љубав, Донбас је моја бол Синоћ, када сам још једном прошетала влажним јесенским градом, срела сам пужа. Пузао


Остале новости из рубрике »
BTGport.net - у1
Олуја је погром

СЛИКА СЕДМИЦЕ

WEB SHOP
WebMaster

ДјЕВОЈКА ДАНА