Почетна страница > Новости

Додик: Неће бити јачања институција БиХ

Додик: Неће бити јачања институција БиХ
26.09.2014. год.
Кандидат Коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Милорад Додик поручио је вечерас у Добоју да је СНСД гарант стабилне Српске, те да неће бити јачања институција БиХ.

"БиХ може да се одржи само на принципима Дејтонског мировног споразума, у супротном, ми идемо даље", истакао је Додик на трибини СНСД-а у Добоју.

Он је оцијенио да странцима одговарају нестабилне политичке странке у Републици Србској у намјери да ослабе њене институције, преко којих би наметнули нова уставна рјешења на штету србског народа.

Додик је поручио да је град Добој стратешки важан за Републику Српску и да је Влада Републике Српске уложила огромна средства за развој инфраструктуре и привреде.

"СНСД је био у овом граду када је то било најпотребније. Tоком мајских поплава први је реаговао путем институција Српске, за разлику од градоначелника Добоја Обрена Петровића за кога се није знало гдје се налази", рекао је Додик.

Он је изразио задовољство што је Влада Републике Српске брзом обновом основне комуналне инфраструктуре и увођењем ваучера Фонда солидарности Српске вратила живот граду, поручивши да ће се у наредном периоду рјешавати питање развоја привреде и запошљавања.

"Путем система институција, Влада Српске ће изградити нову болницу у Добоју, спортску дворану и обезбиједити више радних мјеста", најавио је Додик.

Кандидат Коалиције СНСД-ДНС-СП за србског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић очекује побједу СНСД-а у Добоју с обзиром на то да се град не би опоравио од поплава без интервенције републичких институција.

"Имплементирали смо много важне пројекте, реализовали инвестиције, те комуникацијски повезали Добој са другим градовима у Републици Србској", рекла је Цвијановићева.

Она је поручила да је све што је ова странка са сарадницима политички радила и реализовала било у интересу Републике Српске и то када су други очекивали супротно.

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић поручио је да ова странка нема равноправног противкандидата на предстојећим изборима и да очекује сигурну побједу.

Носилац листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Мирослав Миловановић поручио је грађанима да је СНСД гарант стабилне Републике Српске, те да својим гласом јачају њену снагу.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице пет Драган Богданић рекао је да Добој мора поново да буде окосница развоја регије и да су за то неопходне промјене како би се на овом подручју живјело боље, достојанственије и сигурније.

Према његовим ријечима, СНСД има довољно снаге, воље и повјерења да то и реализује.

Кандидат за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два из Добоја Споменко Василић поручио је да ова странка има квалитетан тим да понуди бољу будућност за град Добој.

   • Извор
  • СРНА


Коментара (0) Оставите Ваш коментар Објавите новост

НОВОСТИ ИЗ РУБРИКЕ


Остале новости из рубрике »